[mysql] wyłączenie wyświetlania wyników

0

Witam,

Jak w Mysql 5.0 zablokować na jedno wywołanie wyświetlanie wyników. mam problem ze procedurą typu

CREATE PROCEDURE `s`()
BEGIN
select @a:=count(*) tabela1;
select @b:=count(*) tabela2;
END

wywołanie zwraca mi 2 selecty. Chciałbym niektóre selekty wywołać bez zwracania wyniku. Czy jest to możliwe? A może podejść do tego od inne strony i ustawiać @a w inny sposób?

Pozdrawiam,
Stefan

0

dodać where żeby mieć tylko pożądane rekordy :>

0

To co podałem jest tylko przykładem. Na podstawie pierwszego selecta będą wykonywane inne instrukcje zależne od wyników wcześniejszych zapytań. Tak więc where nic mi nie da. Będę mieć wiele zapytań jednak chcę, aby wynik zwróciło tylko ostatnie.

0

Kompletnie nie wiem o co Ci chodzi :] Mozesz to robic w ten sposob tez:

SET @a = (SELECT * FROm...)

DECLARE x INT DEFAULT 0;
SELECT a INTO x FROM...
0
Adam Boduch napisał(a)

DECLARE x INT DEFAULT 0;
SELECT a INTO x FROM...

I właśnie tak to wczoraj wieczorem zostało załatwione :)

Pozdrawiam,
Stefan

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1