wgranie bazy z pliku sql

0

Witam,
Mam dostęp do serwera linuxowego (ssh i ftp). Muszę mu wgrać bazę danych z pliku SQL (ok 700Mb). Wiecie może jak to najłatwiej zrobić?? Jest może jakieś polecenie z konsoli do tego??

Z góry dzięki za pomoc,
pozdrawiam Northwest

0

może byś tak podał co to za baza najpierw :/ albo lepiej od razu poszukał w dokumentacji do tej bazy ...

0
Northwest napisał(a)

www.eksiegarnia.net/?view=25218 - Książka Visual Basic 2005 Express i MySQL mojego autorstwa

Chyba się tą książką nie zainteresuję zważywszy na pytanie. :-P

0
eeeeeeeeeeeeeee napisał(a)

Chyba się tą książką nie zainteresuję zważywszy na pytanie. :-P

dobre, dobre ; ) ja już jakoś nie zwracam uwagi na stopki

0

Hehehe, dobre, dobre. Ale zeby OT nie bylo. Przesli plik via FTP, nastepnie SSH i w zasadzie wystarczy wpisac mysql + TAB (o ile jest to mySQL) nastepnie man i jestes w domu. Osobiscie obstawiam mysqlimport :p

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1