Przenoszenie bazy

0

Witam Was serdecznie 1 raz,

Proszę o poradę jak przenieść bazę MySql z 1 serwera na drugi. Wszystko robię za pomocą phpMyAdmin.
Portal jest na joomli, która wymaga bazy. Podczas importu bazy na nowy serwer pojawia się komunikat

database exists
. Ta baza tam istnieje, tyle że jest pusta. Oczywiscie w wyeksportowanym pliku sql zmieniłem nazwę bazy na właściwą sla nowego serwera.

Pozdrawiam

0

wyciąć kawałek, który tworzy nową bazę

0

Ale gdy usunę tą bazę i próbuję importować plik sql otrzymuję komunikat

database doesn't exists

Więc co zrobic

0

czy ja tam napisałęm usunąć bazę????

0

No tak, głupek ze mnie.
Wyciąłem kawałek

CREATE DATABASE ...

i wszystko działa.
Oprócz kodowania znaków. Na oryginalnym serwerze było latin1_general
a na nowym latin1_swedish

zmieniłem na general i nic.
Pewnie w skrypcie php trzeba zmienić
mysql_query("SET CHARSET latin1_general");
dobrze mówię ?

Pozdrawiam

0

spróbuj - powinno zadziałać. Tylko jeszcze kwestia z jakim kodowaniem wyeksportowałeś

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1