[mysql i PHP] Call to undefined function mysql_

0

Witam,
Mam postawiony serwer apache, interpreter php oraz bazę MySQL.
Serwer wraz z PHP działa ok, sama baza gdy wydaje polecenia przez konsolę MySQL też raczej jest ok.
Ale gdy w skrypcie chcę się połączyć z bazą poleceniem:

$link = mysql_connect("localhost", "root", "***")
    or die("Could not connect");

Wywala mi :

Fatal error: Call to undefined function mysql_connect() in E:\usr\www\blizzard\index.php on line 14

Rozumiem, że funkcja mysql_connect jest niezdefiniowana, ale w jaki sposób mogę ją "zdefiniować"?

ps tą linię 14 zacytowałem.

0

W php.ini dołącz moduł mysql (poszukaj extension=).

0

g**no warte te wasze porady, chłopcy :-[

0
redmann napisał(a)

g**no warte te wasze porady, chłopcy :-[

Bo?

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1