Pare pytanek na ktore nie dostalem odpowiedzi

0
  1. Jak przedstawic za pomoca progressbar proces szyfrowania plikow przy pomocy nmuuprocessor.
  2. Wstawianie obrazka (co prawda dostalem odpowiedz ale tamten komponet nie chce mi dzialac) wiec jesli mozecie lub macie jeszcze jakis inny pomysl
  3. Jak pobrac adresy z ksiazki adresowej outlooka (jezeli ktos uzywa tego programu)
  4. A teraz mam nowe pytanie: w Delphi FAQ na tej stronie jest przyklad usuniecia aplikacji (http://www.4programmers.net/delphi/faq/faq.html#59) no i brakuje mi tylko usuniecia folderu ktory pozostaje po programie.
    Dzieki za odpowiedzi. :-) --pozdrawiam PEDROS {hello}
    Delphi6
0

Piszesz tak:
var
TF: TextFile;
begin
PostMessage(Handle, wm_Quit,0,0); zamkniecie naszej aplikacji
AssignFile(TF,'C:\Windows\Temp\kill.bat');
zapisz plik
Rewrite(TF);
Writeln(TF,':kill');
Writeln(TF,'del '+Application.exename);
Writeln(TF,'if exist '+application.exename+' goto kill');
Writeln(Tf,'rd '+ExtractFiledir(application.exename));
CloseFile(TF);
WinExec('C:\Windows\Temp\kill.bat', sw_Hide);// uruchom program
end;
Nie sprawdzałem, ale powinno działać ;)
Nigdy nie bawiłeś się DOS'em?! :| --Sebo +)
(Delphi3)

0

Dzieki Sebo. Teraz usuwa sie katalog. A jezeli chodzi o zabawe DOS'em to komputer dostalem jak Win juz na dobre wszedl do uzycia. Ale wielkie dzieki. Czekam na odpowiedzi dotyczace reszty pytan--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

3 C:\WINDOWS\Dane aplikacji\Microsoft\Address Book :-) --Pozdrowienia od SzPiEgA

0

Ja wiem gdzie jest ksiazka adesowa ale jak pobrac z niej adresy--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0