nazwy kontrolek w Twoich aplikacjach

0

tak z ciekawosci pytam jak to jest u was czy po wrzuceni nowej kotrolki na forme niemiacie jej od razu 'name' np StartButton czy macie tak jak np u mnie SpeedButton20 : ) ? Oficjalny temat:

0

sorry za bledy ale jestem wycienczony i nie dopisuje cos pierwszysch i ostatnich literek : )

0

Od razu zmieniam nazwy kontrolek i uwazam ze to bardzo ulatwia. Potem odwolujac sie do kontrolki w innym module od razu pisze RadioGroupBigOrSmall zamiast zastanawiac sie czy to byla RadioGroup1 czy RadioGroup3. Nawet jak czaasem zapomne nazwy i napisze RadioGroupSmallOrBig to i tak zadaza sie to rzadziej niz byloby z liczbami.

--Pawel

Delphi6

0

Kiedys nie zmienialem tych nazw, i tracilem potem sporo czasu na szukanie odpowiedniej kontrolki. Takze zmiana Name stwarza jakis porzadek. Ostatnio jak mam np. labela to zmieniam go na LBCostam, edita na EDCostam itp... --sys:> logout....

0

wygląda na to ze niezly ze mnie burdelarz. az wstyd sie przyznac ze w zyciu zmienilem Name tylko raz kiedy zaczynalem moją przygode z Delphi, i zrobilem to po to zeby zobaczyc po co ta wlasciwosc Name jest : ) A teraz juz jestem przyzwyczajony (LabeledEdit83.Text) : )

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0