Wstawianie obrazka

0

Jak mozna wstawic obrazek do richedit. Chcialbym uzyskac taki efekt jak np w programie Word. Dzeks za odpowiedzi--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Niestety do RichEdit z Delphi ani BCB nie można wstawiać obrazków ;( . Sam się z tym męczyłem, ale dałem sobie spokój. Chociaż, jeżeli byłaby nawet taka możliwość, to nie wierzę, że ludzie z Borlanda nie wcisnęli by jej do przykładowych kodów... :| --You may say I am dreamer...

0

To moze jest chociaz jakis kompnent ktory by cos takiego potrafil--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Klasa dziedziczna TRichEdit? A widziałeś komponent TRichView? Tutaj podaję Ci fajne adresy na których możesz znaleźć morze komponentów: http://torry.net oraz http://vclcomponents.com. Powinieneś znaleźć tam coś ciekawego.--You may say I am dreamer...

0

kuzde, pewnie ze jest mozliwoos. sam mozesz napisac odp. komponent...--Vroc

0

Pewnie tak Vroc ale to nie jest takie proste. Nie mam pojecia o pisaniu komponentow. Czytalem artykul ale musle ze to za malo aby napisac cos takiego--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

A nie wystarczy wstawic obrazek np na richedicie?? Np TImage?? --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

A co zrobie jak ktors bedzie chcial przesunac tekst np na dol--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

0

Pedros napisał:
A co zrobie jak ktors bedzie chcial przesunac tekst np na dol
&gt
&gt--
&gtpozdrawiam PEDROS {hello}
&gtDelphi6

RxLib jest taki komponent, który to zrobi, w pakiecie z tej strony jest także źródło, które wykorzystuje dodanie obrazka do tego komponentu. Polecam instalację RxLib ';)
--Spin
(Delphi 5 Enterprise)

0

Znalazlem ten pakiet ale nie moge go zainstalowac. Nie wiem co sie dzieje.--pozdrawiam PEDROS {hello}
Delphi6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0