Jak ukryć aplikację na pasku zadań?

0

Nie wiem, czy to już było, ale jak zrobić, aby program był niewidoczny na pasku zadań (coś takiego jak gadu-gadu)? Z góry dziękuję.

0

Zobacz do Faq-q !!!
--M@ri
[email protected]

0

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
ShowWindow(Application.Handle,SW_HIDE); * forma
ShowWindow(Handle,SW_HIDE); * Pasek zadan
end;

pozdro

0

mool , pisalem juz podobny post: http://www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=8947

Nie mozesz poradzic sobie z tym komponentem ? Jesli nie to chetnie ci pomoge :)

Pozdrawiam {hello}
--LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

b0bik napisał:
procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
&gtbegin
&gtShowWindow(Application.Handle,SW_HIDE); * forma
&gtShowWindow(Handle,SW_HIDE); * Pasek zadan
&gtend;

Dobra, działa coś w tym stylu. Ale nie umiem zrobić, aby tak się działo od początku. Jak wrzucam to do FormCreate, to nie ma efektu.

0

mool napisał:
b0bik napisał:
&gtprocedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
&gt&gtbegin
&gt&gtShowWindow(Application.Handle,SW_HIDE); * forma
&gt&gtShowWindow(Handle,SW_HIDE); * Pasek zadan
&gt&gtend;
&gt
&gt
&gtDobra, działa coś w tym stylu. Ale nie umiem zrobić, aby tak się działo od początku. Jak wrzucam to do FormCreate, to nie ma efektu.

pamietam ze tez cos takiego robilem zeby bylo od razu, nie pamietam jak to zrobilem , ale mozesz sprobowac dac do zdarzenia onActivate dla formy. (ale pewnie bedzie widac migniecie)

0

a nie lepiej wpisac:
Application.ShowMainForm := False;
w Project Source nad:
Application.Run;---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Przeciez z CoolTrayIcon wszystko sie robi ak lawo ze.... czemu mool jestes taki uparty i nie chcesz tego uzywac ??? O ile pamietam kiedys uzywalem tego komponentu i wraz z nim podany byn nawet pryklad zastosowania z animowana ikonka tray'a :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Hm... no dobra cooltray jest latwy w obsludze i przyjemny ale sposob jaki podal LKS jest chyba jeszcze latwiejszy i do tego nie wstawiasz komponenow !!--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
[email protected]

DELPHI 6 RULEZ

0

Używam już cooltrayicon, i wtedy wszystko chodzi, pokazuje się forma, ale nie ma jej na pasku zadań. A HideMainForm ukrywa chyba całą formę, w każdym razie sprawdzę. Dzięki za rady!

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1