Jak to jest z licencją na Delphi?

0

Jak to jest z tą licencją na Delphi mam wersje edukacyjną, czy mogę rozpowszechniac wersje Shareware i Freware??

Z góry dziękuje z odpowiedzi.

Pozdrowienia Chodek {hello} {hello} {hello} {hello}
D6

0

Co niemożna jak można !!!!!!!!!!!!1

0

nie rozumem pytania... :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Chodzi mi o programy które napisałem czy mogę je rozpowszechniać??

Pozdrowienia Chodek {hello} {hello}
D6

0

mozesz, ale czy za kase to nie wiem :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Przez wersje edukacyjna rozumiem Personal Edition? Freeware mozesz tworzyc i rozpowszechniac w kazdej wersji Delphi. Jezeli chcesz pisac programy komercyjne to niestety trzeba miec wersje profesjonalna (no chyba, ze chcesz miec prawnikow Borlanda na karku).--Pozdrawiam
Ojciec (Delphi 5 Enterprise)

0

Ojciec napisał:
Przez wersje edukacyjna rozumiem Personal Edition? Freeware mozesz tworzyc i rozpowszechniac w kazdej wersji Delphi. Jezeli chcesz pisac programy komercyjne to niestety trzeba miec wersje profesjonalna (no chyba, ze chcesz miec prawnikow Borlanda na karku).

To jesli mialbym np. wersje powiedzmy Borland Delphi 5 Enterprise, ale z lewym kluczem, to moge pisan na nij programy komercyjne bez obawy o to ze ktos mnie za to ukara ? :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Romantiko napisał:
&gtTo jesli mialbym np. wersje powiedzmy Borland Delphi 5 Enterprise, ale z lewym kluczem, to moge pisan na nij programy komercyjne bez obawy o to ze ktos mnie za to ukara ? :)

Na swoje wlasne ryzyko mozesz sobie takie pisac :D :D :D :D
--sys:> logout....

0

to czyli do pisania takich programow powinienem sie zaopatrzyc w legalna wersje delphi ?

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

NIE! Kup pirata. Jak będzie (na pewno będzie) potrzebował klucza, to zalecam zalecenie się do tych: zaleceń :) :

  1. Kup oryginała Delphi.
  2. Otwórz pudełko.
  3. Znajdź klucz.
  4. Wywal wszystko oprócz klucza do kosza (no bo po co ci jak masz pirata?)
  5. Wpisz klucz.
  6. Wy***wij pirata z dysku jeśli nie będzie działał.
    lub
  7. Ciesz się że oszukałeś Panów Z Borlanda {brawo} --You may say I am dreamer...
0

Zenek: :D :D :D :D
Bardzo smieszne :P

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Z tego co ja wiem programów nie można pisać w żadnej wersji !!!
Trzeba wykupić licencje za 299 zł !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! --M@ri
[email protected]

0

A wiecie ze najlatwiej to sprawdzic na stronie borlanda? otoz na tejze stronce [http://www.borland.pl/cennik/cen_main.shtml] jest tak napisane: wersje Personal nie są do uzytku komercyjnego. Natomiast np. Delphi 6 Professional Full System kosztuje skromne $999,00, nie mowiac juz o Delphi 6 Enterprise Full System za bagatela $2 999,00 !! Aha i ta sa ceny bez podatku :) --sys:> logout....

0

A orientujecie sie jakie sa mozliwe kary za lamanie licencji ? ;)--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Sheitar napisał:
A wiecie ze najlatwiej to sprawdzic na stronie borlanda? otoz na tejze stronce [http://www.borland.pl/cennik/cen_main.shtml] jest tak napisane: wersje Personal nie są do uzytku komercyjnego. Natomiast np. Delphi 6 Professional Full System kosztuje skromne $999,00, nie mowiac juz o Delphi 6 Enterprise Full System za bagatela $2 999,00 !! Aha i ta sa ceny bez podatku :)

No to mnie zszokowales :) :) :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

maginott napisał:
A orientujecie sie jakie sa mozliwe kary za lamanie licencji ? ;)

Ja nie-e, ale mozesz psrawdzic i wyslac mi maila ;)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Co do kar.
Chyab na tym forum ktos pisal ze robia ci proces, trzeba wykupic tyle licencji Delphi ile sie kopi posiada i olplacic amerykanskich prawnikow Borlanda :-) --Pozdrawiam
Ojciec (Delphi 5 Enterprise)

0

Ojciec napisał:
Co do kar.
&gtChyab na tym forum ktos pisal ze robia ci proces, trzeba wykupic tyle licencji Delphi ile sie kopi posiada i olplacic amerykanskich prawnikow Borlanda :-)
&gt
&gt--

Tak wlasnie jest napisane w licenci do Delphi 6 PE. Kupno tych paru Delphi Professional to betka w porownaniu z placeniem ich prawnikom. Kto odwazny?--Pawel

Delphi6

0

M@ri, gdzie sprzedaja licencje na Delphi za 299zl, chetnie bym kupil :-)

0

&lt.&gtDiCz&lt.&gt napisał:
M@ri, gdzie sprzedaja licencje na Delphi za 299zl, chetnie bym kupil :-)

O ile wiem, to pod koniec 2001 roku w jakims czspismie byla plyta z D5. I jak sie do konca 2001 roku zaplacilo 3 stowy, to sie mialolicencje. A jak sie nie zaplacilo, to teraz trzeba zaplacic duzo :((--Pawel

Delphi6

0

pq napisał:
&gtTak wlasnie jest napisane w licenci do Delphi 6 PE. Kupno tych paru Delphi Professional to betka w porownaniu z placeniem ich prawnikom. Kto odwazny?

O co chodzi z placeniem prawnikom ?????

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Romantiko napisał:

&gt
&gtO co chodzi z placeniem prawnikom ?????
&gt

Fragment licencji:

In the event that you use the Software for any commercial,
business, governmental or institutional purpose, in breach
of this license grant, you hereby agree to purchase at the
then current retail price, the number of licenses of the
then current version of Delphi Professional, equal to the
number of copies of Delphi Personal in your possession. You
agree to reimburse Borland for all attorney's fees, expenses
and court costs incurred by Borland as a result of such
breach.

... i wszystko jasne :)--Pawel

Delphi6

0

pq napisał:
&gt... i wszystko jasne :)

No tak, to w czym jalepiej jest programowac komercyjnie ? :) Chodzi o to, zeby palcic tylko za licencje i nic wiecej.

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Romantiko napisał:
pq napisał:

&gtNo tak, to w czym jalepiej jest programowac komercyjnie ? :) Chodzi o to, zeby palcic tylko za licencje i nic wiecej.
&gt

Wielu odpowie, ze w C++ ;)))

ale jak chcesz uzywac Delphi, to kup Delphi 6 Professional ($1000 + VAT) to nie jest bardzo duzo dla profesjonalisty chyba. Enterprise jest drozsze. Oplaty dla prawnikow itd. dotycza tylko Delphi Personal. Mozesz sprobowac kupic (lub poprosic kogos zeby Ci kupil) w innym kraju,to moze VAT bedzie mniejszy, albo da sie go odzyskac na granicy. Mozesz tez sprobowac kupic jakies poprzednie Delphi na rynku wtornym. --Pawel

Delphi6

0

pq dzieki wielkie za porade, nie stac mnie jeszcze na zakup czegos takiego, ale rozszerzyles mi pojecie na ten temat :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1