DO WSZYSTKICH DELPHI_PROGRAMMERS!

0

Ile razy spotkaliscie sie z okresleniem ze Delphi to szajs i w ogóle? A wiecie w czym byby zrbione gry takie jak Siege Of Avalone i Age Of Wonders? W Delphi!--Vroc

0

Delphi to nie jest szajs, i poza tym, że programy mają dużą objętość w porównaniu do innych języków, to nie mam żadnych zarzutów. :-)

0

Do gier to raczej delphi najlepsze nie jest. Co do pierwszego tytulu to nie znam a drugi o ile mnie pamiec niemyli to strasznie cienki klon herosa na poziomie jego drugiej czesci. --Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Delphi jest spoko!!
Mool jesli uwazasz ze programy napisane w Delphi sa za duze to napisz cos w WinApi, albo skompiluj exeka z run-time packages, wtedy z 400kB bedziesz mial 20-30kB [ale do uruchomienia tego exeka potrzeba kupy bibliotek, ktore instaluja sie z Delphi] --sys:> logout....

0

Milo sie programuje w Delphi

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

nie ma nic lepszego od delphi :)

Delphi 6

0

Bo ja nie :-)

0

Age Of Wonders jest duuużo lepsze od Homm2.
A zobacz sobie screeny z Siege Of Avalone
(http://gry.wp.pl/core.html?filtr=0,0&x=gra,28,4447), tylko wez pod uwage ze gra jest juz troche stara. Zrobiona zostala chyba w d4. a AoW jest zrobiony w d3.--Vroc

0

A ja chciałbym jeszcze dodać że takie wysmienite gry jak : Wąż i Tetris też zostały zrobione w Delphi :)
Delphi rulez.

0

Vroc napisał:
&gtAge Of Wonders jest duuużo lepsze od Homm2.
Nawet jesli, to trzeciej czesci nie dorasta do piet a zostala wydana jakis czas po niej.

&gtA zobacz sobie screeny z Siege Of Avalone tylko wez pod uwage ze gra jest juz troche stara.
Jak na rok wydania 2001 to raczej nie zachwyca.
--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Delphi wcale nie jest winne temu ze grafika w grze jest jak jest. Grafike robi grafik a nie Delphi!! Za malo jest odwaznych ludzi na tym swiecie i wszyscy boja sie potegi Delphi, dlatego siedza w przestarzalym C++ i w nim dziubia sobie gry ;) Trzeba tez wziac pod uwage to, ze zeby powstala dobra gra potrzebny jest spory budzet jak na te czasy, a firmy ktore sponsoruja boja sie zmian i nie chca ryzkowac sponsorujac gry pisane w Delphi. Wiec potrzebna jest grupa ludzi ktorzy zlamia te bariery! Moze projekt "Koczkodan" sie do tego przyczyni {hello} --sys:> logout....

0

Jak dla mnie Delphi jest zajebiste, moze dlatego że jest stosunkowo proste (mowie o aplikacjach na moje potrzeby). Uczylem sie kiedys c++ tak z ciekawosci bo slyszalem ze jest lepsze. Pewnie w tym duzo prawdy. W kazdym razie c++ wydawalo mi sie trudniejsze. Wybor języka to jednak mój wybór dlatego wybieram Delphi !!

pozdrawiam wszystkich Delphów

0

maginott napisał:
&gt...a drugi [Age of Wonder] o ile mnie pamiec niemyli to strasznie cienki klon herosa na poziomie jego drugiej czesci.

Zadko gram w gry ale akurat ta znam i lubie wiec pozwole sobie obronic jej honor ;)

Age of Wonders daje owiele wieksze mozliwosci strategiczne od herosa i jest o wiele bardziej od niego realne (jak na gre fantasy) !

Heros ma wiele tak debilnych bledow jak :

  • mozliwosc posiadania diabla i archaniola w jedej armi
  • lesny elf nawet nie mysli o przejsciu przez las , a koniem trzeba ominac 2 kwiatki...
  • i wiele innych...

zalety age of wonder :
-bitwy wielu armi na jednym polu bitwy
-umiejetnosci pozwalajace podruzowac oddzialom przez gory,morze, lasy itp.
-zmiana rasy zamieszkalego miasta (migracja)
-roznice wielkosci dochodow miasta co do jego wielkosci
-duuuuzo wiecej umiejetnosci do wyuczenia sie dla bohaterow
-wiecej umiejetnosci dla jednostek

Nie bede juz wiecej marudzil bo to wkoncu nie forum o grach i przepraszam jezeli komus ten post wydal sie naruszeniem zasad forum...--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
[email protected]

DELPHI 6 RULEZ

0

Ja kiedyś sie sprzeczalem ;) z Adamem, że własnie takie gry jak wymienił Vroc zostały napisane w Delphi (ale nie podałem nazw bo nie pamiętałem)

Delphi to nie szajs. Ale tak czy owak lepiej pisać w nim programu :]

Pozdrawiam {hello}

0

Delphi jest ok.
podajcie mi przykład czego nie można zrobić w delphi ???

0

Delphi to nie jest szajs, ale wszystko co można zrobić w delphi można zrobić wydajniej w c++

0

Rexo@ napisał:
Delphi jest ok.
&gtpodajcie mi przykład czego nie można zrobić w delphi ???

Quake IV raczej w Delphi nie napiszesz :-) --Pozdrawiam
Ojciec (Delphi 5 Enterprise)

0

Rexo@ napisał:
Delphi jest ok.
&gtpodajcie mi przykład czego nie można zrobić w delphi ???

A prubowales kalkulator ? ;)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

soryy, ale jak uzywacie VCL a nie API, to nigdy nie napiszcie gry 3d w delphi.
a jakby 50% kodu byly wstawkami assemblera, to i quake 5 napisze. albow asm-ie samemu mozna sie odwolac do directx --Vroc

0

W ogóle produkty Borlanda (nie Wes'a :)) są super. Ja cały czas siedzę w BCB4, miałem styczność z Delphi i ogólne wrażenia są pozytywne. Dla odmiany próbowałem VC++, ale się przestraszyłem nie tylko wyglądu ale i MFC i takie tam:)

Borland rulez {browar} --You may say I am dreamer...

0

zobaczcie sobie screeny z Age Of Wonders II--Vroc

0

Vroc napisał:
zobaczcie sobie screeny z Age Of Wonders II

a gdzie sa ?

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

ROMANTIKO: W SIECI :P --You may say I am dreamer...

0

Delphi is the BEST !!! :-) :-) :-) --M@ri
[email protected]

0

Zenek napisał:
ROMANTIKO: W SIECI :P

Kliknalem dwa razy na Otoczeniu Sieciowym, ale ich tam nie bylo... :P

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

&gtROMANTIKO: W SIECI :P
&gt
&gtKliknalem dwa razy na Otoczeniu Sieciowym, ale ich tam nie bylo... :P

A sprawdzales za regalem w piwnicy .. jest tam chyba stoche pajeczyn ;) --Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

maginott napisał:
&gtROMANTIKO: W SIECI :P
&gt&gt
&gt&gtKliknalem dwa razy na Otoczeniu Sieciowym, ale ich tam nie bylo... :P
&gt
&gtA sprawdzales za regalem w piwnicy .. jest tam chyba stoche pajeczyn ;)

:) :) :) :) OK, sprawdze bo Zenek (ze Zlotopolskich) nie chce mi powiedziec :P--LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Słyszałem o wirusach napisanych w C/C++, nawet w Javie, ale w Delphi to jeszcze
nie słyszałem.

0

swiety napisał:
Słyszałem o wirusach napisanych w C/C++, nawet w Javie, ale w Delphi to jeszcze
&gtnie słyszałem.

A ja tak, zajrzyj tutaj i zerknij kto jest autorem: http://www.programik.com/delphi/zrodla/wirus%20hiv.zip

to jest oczywiscie tylko przyklad :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Vroc napisał:
soryy, ale jak uzywacie VCL a nie API, to nigdy nie napiszcie gry 3d w delphi.
&gta jakby 50% kodu byly wstawkami assemblera, to i quake 5 napisze. albow asm-ie samemu mozna sie odwolac do directx
&gt
Ok, ale to samo mozna zrobic w C znacznie wydajniej.--Pozdrawiam
Ojciec (Delphi/C++)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1