Problem z uruchamianiem programu...

0

Mam problem:

  • chcę uruchomić program zrobiony przeze mnie w Delphi 6 z innego programu zrobionego również przeze mnie w Delphi 6, za pomocą przycisku i polecenia:

WinExec('xxx.exe', sw_Normal);

Nie działa :[ :[ !!!
Nawet nie wyświetla błędu tylko po prostu jak klikam na przycisk to nic się nie dzieje...POMOCY {glowa} --Pozdrawiam

Pracuję w Delphi 6

0

to sie chyba robi przez ShellExecute()... ale nie jestem pewny :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

a jak będzie brzmiała komenda ShellExecute dla programu aaa.exe? Chodzi mi o przykład zapisu abym mogl sobie później pozmieniać...?

0

xxx napisał:
a jak będzie brzmiała komenda ShellExecute dla programu aaa.exe? Chodzi mi o przykład zapisu abym mogl sobie później pozmieniać...?

Opis znajdziesz tutaj: http://www.4programmers.net/delphi/shell.html

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

NADAL MI NIE DZIAŁA :[ :[ :[ :[[ !!! hmm... {glowa}

Program, który chcę uruchomić, jest wywoływany poprzez naciśnięcie pozycji w MainMenu1 . Nie wiem, czy program zrobiony w Delphi nie może uruchomić innego programu zrobionego też w Delphi, czy co... hmm...

POMOCY ;( --Pozdrawiam

Pracuję w Delphi 6

0

Mi też nie działało :[[. Okazało się, że podawałem złą nazwę exe-ca. :D --You may say I am dreamer...

0

Zenek napisał:
Mi też nie działało :[[. Okazało się, że podawałem złą nazwę exe-ca. :D

Hehehe :) :) :) :D :D :D :D

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Romantiko napisał:
&gtHehehe :) :) :) :D :D :D :D
&gt
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Człowiek się przez całe życie uczy a głupim umiera :-) --You may say I am dreamer...

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1