Inne niz wszystkie rysowanie po pulpicie :)

0

Problem jest taki:

Jak podczas wykonania wykonania jakiejs procedury narysowac kreske na pulpicie i za chwile ja 'zmazac', tak zeby wyglad pulpitu powrocil do poprzedniego rozmiaru ? :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

Chyba powinno byc jakies polecenie odswiezenia pulpitu z modulu windows? Mozna by tez porossylac do wszystkich okienek komunikaty Paint. Ale nie jestem pewny co do tego....
Moze przed rysowaniem, zrob jakiegos screenshota pulpitu do bitmapy w pamieci, a potem narysuj ta bitmape pulpitu na pulpicie? Dobra wiem ze to głupi pomysl, wiec koncze. ;) --sys:> logout....

0

Sheitar napisał:
Chyba powinno byc jakies polecenie odswiezenia pulpitu z modulu windows? Mozna by tez porossylac do wszystkich okienek komunikaty Paint. Ale nie jestem pewny co do tego....
&gtMoze przed rysowaniem, zrob jakiegos screenshota pulpitu do bitmapy w pamieci, a potem narysuj ta bitmape pulpitu na pulpicie? Dobra wiem ze to głupi pomysl, wiec koncze. ;)

Spoko Sheitar tez nad tym myslalem, ale jak np chcialbym zrobic animacje zmieniajacej rozmiar formy to ciagle wstawianie bitmamy byloby zbyt 'pamieciochlonne' :) Szukalem jakies procedury w Canvas, ale nic nie znalazlem. Mysle tez, ze odswiezanie pulpitu jest srednim pomyslem, ale z checia bym sprubowal, gdybym wiedzial jak to zrobic :)

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

A moze sproboj pokombinowac z
RestoreDC(DC: HDC; SavedDC: Integer);
CancelDC(DC: HDC);
tylko ze sam nie wiem jak to dziala ;) . Przegrzeb sie przez proedury i funkcje z modulu Windows moze cos znajdziesz.--sys:> logout....

0

Sheitar napisał:
A moze sproboj pokombinowac z
&gtRestoreDC(DC: HDC; SavedDC: Integer);
&gtCancelDC(DC: HDC);
&gttylko ze sam nie wiem jak to dziala ;) . Przegrzeb sie przez proedury i funkcje z modulu Windows moze cos znajdziesz.

Ok, dzieki {browar}

PS. Co to jest HDC ???

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

0

HDC to typ Integer, a oznacza to chyba Handle Canvasa.--sys:> logout....

0

Sheitar napisał:
HDC to typ Integer, a oznacza to chyba Handle Canvasa.

DZIEKI WIELKIE :) :) :) :) {browar} Poszukam sobie zaraz wszystkiego, a teraz upragniony papierossssss.....

Pozdrawiam {hello} --LSD - Discover The New Way Of Thinking

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1