identyfikacja (LAN)

0

Jak w serversocket mam wątek ONClientConnect to chciałbym aby w tym wątku dodawało do listbox'a nazwę komputera, który się ze mną połączył.

czyli

procedure TForm1.ServerSocket1ClientConnect(Sender: TObject;
Socket: TCustomWinSocket);
begin
listbox1.items.add({i tu kod :))))});
end;

Pozdrawiam {hello}

0

A i jeszcze coś: Kto z was napisał Axoime ???? bo był tam przepiękny :P moduł do gadania przez LANA (przez głos) hehe {browar}

0

procedure TForm1.ServerSocket1ClientConnect(Sender: TObject;
Socket: TCustomWinSocket);
begin
ListBox1.Items.Add(Socket.Socket.RemoteHost);
*albo
ListBox1.Items.Add(Socket.Socket.LocalHost);

  • niepamietam ktory to :)
    end;

--sys:> logout....

0

No LocalHost to twój Host, a RemoteHost to Host tego z kim się łączysz :)) {browar} --Delphi 6; Pozdrawiam eSka :-)

0

No i tak dałem jeszcze wcześniej - ale mi chodzi o host gościa, który SIĘ ZE MNĄ POŁĄCZYŁ!!!!!

0

dobrze powiedział, tylko to działa w obu socketach (w client z tym z kim sie laczysz, a z server z tym kto sie polaczyl)--Vroc

0

a mi nie działa :) wyskakują jakieś błędy.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1