Język Programownaia.

0

Hej!
Mam pewien problem. A mainowicie, bardzo chciałbym się dowiedzieć, jak można (w Delphi 5) stworzyć własny język programowania. Tzn. żeby w np. ListBoxie umieścić kilka pozycji. Dla każdej tej pozycji będzie przypisana jakaś procedura. Teraz jak zrobić, żeby te procedury były wykonywane po kolei, wg kolejności Itemów w ListBoxie.

0

na przykład policzyć linie w listbixie, a potem coś w stylu

for I:=0 to liczbalini do
begin
Listbox.item[i];
end;

nie wiem, czy to zadziała, ale na pewno pojedzie po kolei--Spin
(Delphi 5 Enterprise)

0

wiesz co??? język programowania :| hmm no troszeczkę przesadziłeś ale możesz wykorzystać właśnie tamten kod do identyfikacji: a poxzien wywalać: if opek = 'varial_heelflip" then :PPPPP

Nie sądzę żeby ci się udało :[ Ale jeżeli to {browar} {browar} {browar} {browar} {hello}

0

wow... mysle ze gdy juz skonczysz swoje dzielo to podzielisz sie zrodlami :]

0

Dzięki, Dzięki, Dzięki za wszystkie odpowiedzi! Być może trochę przesadziłem nazywając to językiem programownia :-) . Jeszcze raz Dzięki!
{browar}

0

Ehmmmm... aaa moze ktos wie jak zrobic kompilator???--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

RFL napisał:
Ehmmmm... aaa moze ktos wie jak zrobic kompilator???
&gt
&gt--
&gtDelphi 6, Pascal
&gt
&gt----====Pozdrawiam @LL====----
&gt------====== RFL ======------
&gt--==[ [email protected] ]==--

widziałem coś takiego do pascala w delphi ;)--Spin
(Delphi 5 Enterprise)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1