Minimalizacja aktywnego okna...

0

Jak zminimalizowac aktywne okno??
Wiem ze zaraz ktos mi poda taki oto kod:
showwindow(getactivewindow,sw_minimize);

Ale on nie dziala gdy moja aplikacja jest nie aktywna... {glowa} {glowa}

LKS sie mnie pytal co rozumiem przez aktywnosc okna... Nie wiem czy zdolam to wytlumaczyc... Kiedy np klikne na jakas forme to ona staje sie aktywna, a wszystkie inne rzeczy staja sie nie aktywne, bo w windowsie tak jest ze tylko jedna zecz moze byc aktywna... Mam nadzieje ze kapujecie...

Bede bardzo wdzieczny za pomoc jezeli ktos mi odpowie poniewaz jest mi to bardzo potrzebne :-) --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

nie wiem czy gg ci padlo czy moze sobie poszedles :-)
ale mam kod:

ShowWindow(GetForegroundWindow , SW_MINIMIZE);

--
-=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Heh .. czy ja jestem jakis inny ze zawsze szukam najprostszych rozwiazan ;)
Application.Minimize;--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Ajjj sory nie doczytalem {wstyd} --Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Dzieki LKS jestes WIELKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
WLASNIE O TO MI CHODZILO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

Mam jeszcze jedno pytanie: jak za pomoca komponentu ClientSocket i ServerSocket wyslac plik??--Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @LL====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--

0

RFL napisał:
Mam jeszcze jedno pytanie: jak za pomoca komponentu ClientSocket i ServerSocket wyslac plik??
&gt
&gt--
&gtDelphi 6, Pascal
&gt
&gt----====Pozdrawiam @LL====----
&gt------====== RFL ======------
&gt--==[ [email protected] ]==--

O wysyłaniu plików było już kilkanaście tematów, przeszukaj archiwum albo użyj ocpji szukaj :)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1