JAk w delphi 6 napisac program ktory bylby interaktywnym zwi

0

Jak w temacie.

0

Sprecyzuj pytanie, czego nie umiesz zrobić i co rozumiesz przez "interasktywne zwierzątko", jeżeli coś w stylu Tamagoczi to spójrz kilka(naście) postów w dół, może się czegoś dowiesz.

0

Zeby biegalo po puplicie to - po pierwsze rysowanie po pulpicie juz bylo omawiane wiele razy, poza tym jest tez dzies tu na stronie, a rysowac po canvasie to chyba umiesz. Po drugie zeby bylo interaktywne to juz musisz sam sie o to zatroszczyc [moze np. biegac za myszka], a pobranie miejsca kursora tez chyba nie powinno sprawic problemow. Do calosci mozesz dodac cos z FAQa gdzie pisali o pisaniu programow bez formy [no bo poco zwierzakowi forma]. Wiec poszukaj tutaj a znajdziesz odpowiedzi ;) -------[ Delphi 6 Rulez 4 Ever!, przynajmniej do czasu gdy naucze sie C++ :) ]------

0

Sheitar napisał:
[no bo poco zwierzakowi forma].

Jak ma biegac za myszka po ekranie, to musi byc w formie ;) ;) ;) --Pawel

Delphi6

0

pq napisał:

&gtJak ma biegac za myszka po ekranie, to musi byc w formie ;) ;) ;)

Ale ma biegac po pulpicie a nie po formie :P. -------[ Delphi 6 Rulez 4 Ever!, przynajmniej do czasu gdy naucze sie C++ :) ]------

0

Sheitar napisał:
pq napisał:
&gt
&gt&gtJak ma biegac za myszka po ekranie, to musi byc w formie ;) ;) ;)
&gt
&gtAle ma biegac po pulpicie a nie po formie :P.
&gt

Zartowalem, mialem na mysli ze musi sie nabiegac, wiec musi byc w dobrej formie fizycznej :)). No dobra, niezbyt madry ten zart byl...--Pawel

Delphi6

0

No fajnie, a jak zrobi coby to zwierzatko zatrzymalo sie jak spada z gory na dol, jak napotka folder -tzn. coby po nim chodzilo? Cos takiego jak baranek czy cóś.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0