Zły kod...

0

Jak zastapic lub poprawic ten kod... hmm...

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
if Label1.Font.Color := clRed then
showmessage('czerwony');
end;

--Ozyrys Pozdrawiam !

0

to proste wystarczy dać

if Label1.Font.Color = clRed then
showmessage('czerwony');
bez dwukropka

--POzdrOWieNIa

0

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);
begin
if Label1.Font.Color = clRed then nie ":=" tylko "="
begin
to nie jest potrzebne
showmessage('czerwony');
end; //nie jest to potrzebne
end;

0

Kurczę znów ktuś mnie wyprzedził :)

0

HAHAHA :D
ale skąd Ci się wzieło tam jeszce begin i end pod if`em ?? przecieŻ ozyrys nic takiego nie pisał ??
{browar} --POzdrOWieNIa

0

if opek = true then
begin

end;

tak też może być - jest wygodniej dla mnie :) {browar}

0

{wstyd} {wstyd} Az wstyd ze zapytalem , wpisujac procedure z rozpedu wpisalem " := " {wstyd} {wstyd} --Ozyrys Pozdrawiam !

0

Nie ma sie czego wstydzic nikt nie jest doskonaly... ;) --Delphi 6, Pascal

----====Pozdrawiam @ll====----
------====== RFL ======------
--==[ [email protected] ]==--
----====[ GG: 3532533 ]====----

0

:-) może i masz racje... :-) --Ozyrys Pozdrawiam !

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0