Zdalna komunikacja z programem...

0

Jak zrobić coś takiego:

  • jest aplikacja na innym komputerze w sieci lokalnej np. antywirus, zrobiony przeze mnie...
  • ja chciałbym za pomocą mojego programiku móc połączyć się z bazą ustawień tego antywirusa i po wpisaniu hasła uzyskać menu z funkcjami, których użytkownik nie widzi i np. zablokować możliwość uruchamiania tego programu (zdalnie)...?
    ---Pozdrawiam
    PROSZĘ O ODPOWIEDŹ NA [email protected] LUB GADU-GADU.
    (mój nr. GADU-GADU: 4079188) --Pozdrawiam

Pracuję w Delphi 6

0

Jezeli chcesz komunikację przez sieć LAN - nie ma sprawy pomogę :)

0

Ten AntyVirus musi mieć po prostu otwarty port z którym byś się łączył i wydawał polecenia. Takie coś miałoby podobną zasadę działania co trojany, więc pościągaj i pooglądaj źródła trojanów.

0

Proponuje zapis wszystkich tych ustawien w rejestrze i modyfikowac je (jak juz wczesniej napisano) za pomoca clienta. Hasło tez mozna by zapisac w rejestrze...--Ozyrys Pozdrawiam !

0

Chodzi mi o połączenie tylko przez sieć LOKALNą...
Chciałbym, aby ten (przykładowo..) antywirus miał wbudowaną taką funkcję, i abym mógł się z nim łączyć, uzyskując panel z
tajnymi funkcjami...(wszystko w trybie graficznym). Tego nie potrafię zrobić... --Pozdrawiam

Pracuję w Delphi 6

0

Walnij kilka przycisków, w każdym daj żeby po naciśnięciu wysyłał jakiś text do tego AntyVira, a w antyvirze w zakładce onread servera daj odpowiednie instrukcje warunkowe
np:
If Socket.ReceiveText = 'wylacz' then
begin
wylacz
end;

0

Każdy objekt w Delphi (3) ma metodę .getmetod(name:string) (czy coś w tym stylu)
Da się tego uŻyć do robienia trojanów (odbierać string i sprawdzać czy jest taka procedura) hmm... --Sebo +)
(D3)

0

A jak wysłać text do zdalnego programu za pomocą przycisku?

0

XXX napisał:
A jak wysłać text do zdalnego programu za pomocą przycisku?
(musisz wstawic ClientSocket do projektu)

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
ClientSocket1.Socket.SendText('text');
end;--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1