Czy program jest uruchomiony pod IDE?

0

Czy i jak program moze rozpoznac, czy zostal uruchomiony z IDE Delphi, czy normalnie?--Pawel

Delphi6

0

Można sprawdzić czy istnieje okienko delphi--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

Tak wlasnie MMTools dziala w wersji FreeWare i do tego tylko przez 30dni. Program napisany w Delphi, ktory korzysta z MMTools jakos tam wlasnie sprawdza czy IDE dziala jak nie to blokuje program, jak tak to pozwala mu sie uruchomic. Opis scrackowania [i sposob w jaki to MMTools sprawdza czy jest IDE] na stronce
http://www.woodmann.com/fravia/dafixer_mmtools2.html. Moze to co Ci pomoze.-------[ Delphi 6 Rulez 4 Ever!, przynajmniej do czasu gdy naucze sie C++ :) ]------

0

Imperior napisał:
Można sprawdzić czy istnieje okienko delphi

1 jak?
o
2 nie ma jakiejs zmiennej w Delphi pdobnej do IsLibrary czy IsConsole?--Pawel

Delphi6

0

2 nie ma jakiejs zmiennej w Delphi pdobnej do IsLibrary czy IsConsole?

--

Jest IsWindowVisible()
--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Adam Boduch napisał:
&gt
&gtJest IsWindowVisible()
&gt

  1. Co ona robi?

  2. Dlaczego u mnie jej nie ma? Moze dlatego ze mam D6 Personal?--Pawel

Delphi6

0

co ona robi?? hmm...
sprawdza czy podany uchwyt jest przypisany do okna widocznego :-)
a na pewno ja masz bo u mnie jest nawet w D3 standard :-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

A moze cos trza dodac do uses co? powiedzcie!

0

W onCreate wpisałem takie coś:
if IsWindowVisible(FindWindow(PChar('TApplication'),PChar('Delphi 6'))) then ShowMessage('Jest IDE');
I spoczko działa! Nic nie dodawałem tylko to!
Mam Delphi 6 Personal--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

pq napisał:

  1. Dlaczego u mnie jej nie ma? Moze dlatego ze mam D6 Personal?

--

Masz, masz - w Delphi 6 PE jest na bank! Jest tez wougle funkcja IsWindow, ktora sprawdza, czy dany uchwyt jest oknem... Uzycie:

if IsWindow(Handle) then ShowMessage('jest okienko);

A w uses standardowo mam wstawione:

uses
Windows, Messages, SysUtils, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, StdCtrls;

To jest funkcja WinAPI wiec powinien wystarczyc tylko modul Windows.pas.--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0