Sms

0

Jak mozna wyslac sms prze internet. Nie odsylajce mnie do zrodel bo tamte nie chca mi dzialac--pozdrawiam PEDROS
Delphi6

0

przeczytaj artykul o Delphi i HTTP (http://www.4programmers.net/delphi/http.html) a w szczegolnosi jego wstep :-)
zamiast komponentu IdHTTP mozesz uzyc NMHTTP z zakladki FastNet :-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Moze to jestem ciemny ale nic nie rozumiem z artykulu HTTP--pozdrawiam PEDROS
Delphi6

0

Te programiki ze zrobel chca dzialac tylko z tego co pamiettam jedna rzecz tam jest zle napisana (poprawienie jest BAAAARDZO proste - tak mi sie cos przypomina ze trzeba bylo jeden wyrazik usunac :))))))) )

Przynajmniej u mnie tak bylo :P

0

A mozesz mi powiedziec co mam usunac--pozdrawiam PEDROS
Delphi6

0

chyba tak - w procedurze kazdej sieci zmien:
IdHTTP1.Request.Host:='xxxxxxxxxxxxxx';
na:
IdHTTP1.Host:='xxxxxxxxxxxxxxx;

przynajmnie u mnie to pomoglo.

jak masz jakis jeszcze problem to pisz

0

Ja zamienilem:
IdHTTP1.Request.Host:='boa.eragsm.com.pl';
na:
IdHTTP1.Request.Server:='boa.eragsm.com.pl';
I wszystko pieknie gralo :)--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Pedros napisał:
Moze to jestem ciemny ale nic nie rozumiem z artykulu HTTP

--

Czego nie rozumiesz?--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Wiem ze tam jest wszystko opisane ale do mnie to jakos nie dociera. A jesli chodzi o sms to ulunalem linijki w ktroych DELPHI pokazywal blad i wyszystko dziala--pozdrawiam PEDROS
Delphi6

0

Moglibyscie zrobić bibliotekę *.dll do wysyłania SMS.
Wysyłala by Sms po wywołaniu jednej funkcji np
SendSMS(numer:integer;tresc:string);

Możnaby ją urzywać we wszystkich językach!!

Ułatwcie ludziom rzycie {hello} --Sebo +)
(D3)

0

tak, tak popieram dll. Panie Boduch, może pan?--Vroc

0

A moze samemu ? Ja sie chyba pobawie :)--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

Sebo napisał:
&gtSendSMS(numer:integer;tresc:string);
&gt
&gtMożnaby ją urzywać we wszystkich językach!!
&gt
I jeszcze jedno. Te programy nadal korzystaja z bramek operatorow, wiec jesli nie uwzglednilo by sie adresu zagranicznych bramek, koledzy z innych krajow nie mieli by z nich duzego porzytku.--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

jak chcesz to Ci podeślę przykład programu,działa ok,wlłasnie wysyłam nim maile--DELPHI RULEZ

0

znaczy się SESEMESY,ciemna masa {glowa} --DELPHI RULEZ

0

Sebo napisał:
Moglibyscie zrobić bibliotekę *.dll do wysyłania SMS.
&gtWysyłala by Sms po wywołaniu jednej funkcji np
&gtSendSMS(numer:integer;tresc:string);
&gt
&gtMożnaby ją urzywać we wszystkich językach!! Chodziło mi o języki programowania {hello}
&gt
&gtUłatwcie ludziom rzycie {hello}
&gt
&gt--
&gtSebo +)
&gt(D3)--Sebo +)
(D3)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1