zobacz :) (kolorowanie tekstu)

0

Mam problem: :)

ok wyjaśniam :] hehe

==============================
Chcę aby np. tekst był koloru niebieskiego a inny bez np. na czerwono - coś jak w pajączku lub MS FrontPage- chyba był juz taki post :/

Czy muszę mieć specjalny komponent do tego? lub czy da się to zrobić w normalnym richedit? :) {browar} {hello}
Modyfikacja Imperior

0

w gotowcach masz cos takiego jak efekt komentarzy :-)
a jezeli chcesz zrobic program z kolorowaniem skladni np. HTML'a to sciagnij se komponent SynEdit---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

LKS napisał:
w gotowcach masz cos takiego jak efekt komentarzy :-)

a jezeli chcesz zrobic program z kolorowaniem skladni np. HTML'a to sciagnij se komponent SynEdit

--

Albo komponent XRichEdit - tez mozesz zobaczyc jego dzialanie - jest prosztszy, ale faktycznie SynEdit jest lepszy :)--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Chryste panie :) ale tam tego jest :) ja wrzuciłem (bo chcę cos tam w richedicie to miec) TSynHTMLSyn akle co jak zrobić ???? eee hmm hehe :)

0

pisz sensowane tematy--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Moderator Imperior

0

OK sorry!

Chodzi mi o to - jak obsłużyć ten komponent. (te coś tam SynEditHTML)

0

po zainstalowaniu komponentow SynEdit masz dwie nowe zakladki:
SynEdit i SynEdit Highlighters
z tej pierwszej wybierasz komponent SynMemo i umieszczesz go na formie :-)
z tej drugiej zakladki wybierasz SynHtmlSyn
teraz w komponencie SynMemo w Inspektorze Obiektow mamy cos takiego jak Highlighter klikamy grot i wybieramy SynHtmlSyn

no i to by bylo na tyle :-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1