kilka pytań :)

0

Jestem nowy dzis sie zarejestrowalem i wiem ze na wstepie mnie dojedziecie za moje błędy (że juz było w postach , ze nie napisalem w topicu jaki temat i ze w ogóle jestem lama), no ale nic
Mam pare problemow i grzebie dzis po www pol dnia, no to tak:

  1. Wyłączenie/Restart kompa pod win2k - w 98 byl rundll i dzialalo tu nie chce czytalem o Win32Check(ExitWindowsEx(EWX_SHUTDOWN, 0)) i temu podobne ale pod w2k sa problemy z tymi przywilejami, tez z tym kombinowalem ale mi sie nie udało pomimo ze kopiowałem przykłady z www, jesli ktos to ma prosil bym o info

  2. Regulacja głośności tylko nie aux czy wave, chodzi mi konkretnie o Line-IN oraz , czego nie jestem pewien, bo np w regulacji głoścnosci (sndvol32) jest głowny regulator głosnosci czy w delphi mozna go zmienic , jak ktos wie j.w.

  3. Chcialbym zeby moja aplikacja ograniczała obszar roboczy na pulpicie, chodzi mi o cos takiego jak ICQ jak dam sobie je po lewej stronie i je tak jakby "zadokuje" to jak maxymalizuje jakies inne programy to nie wchodzą na ICQ. Jak to osiągnąc ? No i żeby sie nie minimalizowało jak dam pokaż pulpit.

  4. Chcialbym uruchmoic Zarządzanie komputerem (compmgmt.msc) jak to zrobic bo winexec nie chce dzialac ?

to tyle mam nadzieje ze mnie nie zlinczujecie za lenistwo :)

pozdro

0

Witam
Zamknac czy zrestartowac Win2000 to da sie tak :

&ltCODE&gt
function SetPrivilege(privilegeName: string; enable: boolean): boolean;
var
tpPrev, tp: TTokenPrivileges;
token: THandle;
dwRetLen: DWord;

begin
result := False;
OpenProcessToken(GetCurrentProcess, TOKEN_ADJUST_PRIVILEGES or
TOKEN_QUERY, token);
tp.PrivilegeCount := 1;
if LookupPrivilegeValue(nil, pchar(privilegeName), tp.Privileges[0].LUID)
then
begin
if enable then tp.Privileges[0].Attributes := SE_PRIVILEGE_ENABLED
else tp.Privileges[0].Attributes := 0;
dwRetLen := 0;
result := AdjustTokenPrivileges(token, False, tp, SizeOf(tpPrev),
tpPrev, dwRetLen);
end;
CloseHandle(token);
end;

SetPrivilege('SeShutdownPrivilege', true);
ExitWindowsEx(EWX_REBOOT,0);
SetPrivilege('SeShutdownPrivilege', false);
&lt/CODE&gt

to bylo by na tyle :-)

Pozdrawiam

[email protected]
www.sebasoft.prv.pl

0

Byc moze wystarczy zmienic tylko StayOnTop na True? A z minimalizowaniem to chyba
bedziesz musial sobie obsluzyc komunikat SW_MINIMIZE i odpowiednio zareagowac, ale nie
probowalem.--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

uhm dziekuje za odpowiedzi ktore udzieliliscie do tej pory (szczegolnjie Seba) mam nadzieje ze napiszecie cos jeszcze : )

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0