Program wykorzystujący plik dll...

0

BŁAGAM o pomoc:
-proszę napisac w odpowiedzi, jak zamieścić w bibliotece dll procedurę szukającą pliki aaa.exe i ddd.exe na wszystkich dostępnych dyskach. Procedura ta ma być wywoływana z programu. Proszę o wzór kodu... {brawo}
Jest mi to na prawdę bardzo potrzebne więc z góry dziękuję. :-) --Pozdrawiam

Pracuję w Delphi 6

0

Andrzej napisał:
BŁAGAM o pomoc:
&gt-proszę napisac w odpowiedzi, jak zamieścić w bibliotece dll procedurę szukającą pliki aaa.exe i ddd.exe na wszystkich dostępnych dyskach. Procedura ta ma być wywoływana z programu. Proszę o wzór kodu... {brawo}
&gtJest mi to na prawdę bardzo potrzebne więc z góry dziękuję. :-)
&gt
&gt--
&gtPozdrawiam
&gt---
&gtPracuję w Delphi 6

Nie chce mi sie pisac wszystkiego, wiec w skrocie.

w DLL:

function CreateHook : Boolean; stdcall;
begin

{tresc funkcji}

end;

exports
CreateHook;

w programie mozna ladowac procedury statycznie lub dynamicznie. statycznie jest kapke latwiej, ale napisze dynamicznie bo taki mam napisany program, z ktorego wyciagne przyklad.

w programie:

type
TForm1 = class(TForm)
{...}
end;

TCreateHook=function : Boolean; stdcall;

{...}

var
Form1: TForm1;
DLLInstance : THandle;
CreateHook:TCreateHook;

{gdzies w programie}
DLLInstance:=LoadLibrary('Hook1DLL.dll'); *nazwa pliku DLL
If DLLInstance=0 then
begin
Label1.Caption:='DLL not loaded';
end
else
@CreateHook:=GetProcAddress(DllInstance,'CreateHook'); *odszukanie adresu procedury
*nazwa procedury tutaj musi byc taka jak w DLLu
if @CreateHook&lt&gtnil then
Created:=CreateHook; *jesli adres znaleziony, uzyj funkcji

--Pawel

Delphi6

0

a w gole to poczytaj:
http://www.4programmers.net/delphi/dll.html--Pawel

Delphi6

0

Czytałem ten tekst wcześniej, jednak chodzi mi o TREść PROCEDURY (w dll-u) szukającej podane wcześniej pliki
na wszystkich dostępnych dyskach. :| ;)
Wiem, jak załadować bibliotekę, jednak potrzebujuę proc. szukającą... :-) --Pozdrawiam

Pracuję w Delphi 6

0

Andrzej napisał:
Czytałem ten tekst wcześniej, jednak chodzi mi o TREść PROCEDURY (w dll-u) szukającej podane wcześniej pliki
&gtna wszystkich dostępnych dyskach. :| ;)
&gtWiem, jak załadować bibliotekę, jednak potrzebujuę proc. szukającą... :-)
&gt
&gt--
&gtPozdrawiam
&gt---
&gtPracuję w Delphi 6

Sorry, nie zrozumialem :)))--Pawel

Delphi6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1