html-tabele-problem

0

co prawda html nie jest jezykiem programowania, ale poniewarz tworze nowa stronę mam ostatnio pewien problem:

                               chodzi mi o tabele o tuż, co trzeba zrobić 
                               aby po ustawieniu wysokości przez :
                                           &lttable heigth = 90&gt
                           nie powiekszała się ona podczas przekroczenia 
                           tekstu, miała zawsze taka wysokość..........?
                                              
          ps.
             mam terz inny problem a dokładniej:
                  na darmowych kontach, jest taka wada, że niemorzna zmieniać
                  plików znajdujacych się na tym koncie przez skrypty.....
                  niemorzna tworzyć np: sąd własnych, albo listy odwiedzających
                  osób................................

   jakby ktoś wiedział jak rozwiązać ten problem to prosze o pomoc.................      --Zim0nSky
0

Jeśli chodzi o druga cześć pytania to możesz skozystać z gotowych serwisów z sądami np sonda.pl i ze statystykami http://www.mystat.pl/ . Wiem że bardziej cieszy sonda napisana samodzielnie. Możesz też spróbować poszukac serwerów które udostępniają php i cgi (tu masz np. liste serwerów http://republika.pl/skweres2/free.htm , http://republika.pl/topwebmaster/ ).

POZdroWieNia

0

niestety chdziałbym zrobić taką sondę samodzielnie, ale nie tylko ją, morze forum w php, lub inne miłe RZeczy...................
.................ale na razie mam większe kłopoty z tabelą...............--Zim0nSky

0

ZiV napisał:
&gt chodzi mi o tabele o tuż, co trzeba zrobić
&gt aby po ustawieniu wysokości przez :
&gt &lttable heigth = 90&gt
&gt nie powiekszała się ona podczas przekroczenia
&gt tekstu, miała zawsze taka wysokość..........?
&gt
Nie znam takiej opcji, ale moge powiedziec jak zrobić zeby zawijał przy nadarzajacej sie okacji, czyli po prostu zawijal wiersze, musisz napisac tak:
&lttable height=90 noshade&gt
&gt ps.
&gt mam terz inny problem a dokładniej:
&gt na darmowych kontach, jest taka wada, że niemorzna zmieniać
&gt plików znajdujacych się na tym koncie przez skrypty.....
&gt niemorzna tworzyć np: sąd własnych, albo listy odwiedzających
&gt osób................................
no trudno konta z obsluga PHP są niestety platne
&gt
&gt jakby ktoś wiedział jak rozwiązać ten problem to prosze o pomoc.................
&gt
&gt--
&gtZim0nSky--Pozdrawiam,
Dariusz Szyłko

0

niestety twój sposub nie działa, ale dzięki za zainteresowanie................................--Zim0nSky

0

ZiV napisał:
niestety twój sposub nie działa, ale dzięki za zainteresowanie................................
&gt
&gt--
&gtZim0nSky

on zawija wiersze, a takiego co wymaga zeby tabela miala szerokosc np. 90 pikseli to chyba nie ma ;&lt--Pozdrawiam,
Dariusz Szyłko

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1