Wygląd okień

0

Jak zmienić wygląd okień w systemie za pomocą Delphi.

0

moze jakies szczegoly?--Pawel

Delphi6

0

Mi się zadaje ze chodzi jej/jemu o Zmienianie właściowsci okna jak we właściwościach Ekranu. Panel Sterowania\Ekran\Wygląd.

A jeżeli chodzi o coś takiego jak Window Blinds totez chce wiedziec {hello}

0

To ja mam taki pomysl:

var
Form1: TForm1;
OrigButton, OrigCaption: TColor;
implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
*ustawia button face na zielony
*active title bar na zolty (jego lewa czesc w 98/Me/2K/XP)
*i zapamietuje obecne

var
elements: array [1..2] of integer;
colors : array [1..2] of TColor;

begin
elements[1]:=COLOR_BTNFACE;
colors[1]:=clGreen;
elements[2]:=COLOR_ACTIVECAPTION;
colors[2]:=clYellow;
OrigButton:=GetSysColor(COLOR_BTNFACE);
OrigCaption:=GetSysColor(COLOR_ACTIVECAPTION);
SetSysColors(2,elements, colors);
*2 to liczba elementow ktorych kolor jest jednoczesnie zmieniany

end;

procedure TForm1.Button2Click(Sender: TObject);

*odtwarza zapamietane

var
elements: array [1..2] of integer;
colors : array [1..2] of TColor;

begin
elements[1]:=COLOR_BTNFACE;
colors[1]:=OrigButton;
elements[2]:=COLOR_ACTIVECAPTION;
colors[2]:=OrigCaption;
SetSysColors(2,elements, colors);

end;

end.

kody elementow (jak COLOR_BTNFACE) sa w
http:*msdn.microsoft.com/library/default.asp?url=/library/en-us/sysinfo/sysinfo_9b1u.asp

--Pawel

Delphi6

0

Nieee!!!!!!!!!!!!! Microsoft pq zdziwiłeś mnie :P

Majkrosoftu ci się zachciewa usz ty :P

{browar} {browar} {hello}

0

-ql-GORTH napisał:
Nieee!!!!!!!!!!!!! Microsoft pq zdziwiłeś mnie :P
&gt
&gt

A co Cie tak zdziwilo??? Nie bede przepisywal MSDNu wiec dalem link.

--Pawel

Delphi6

0

deli napisał:
Jak zmienić wygląd okień w systemie za pomocą Delphi.
Sorry - że nie wyjaśniłem o co mi chodzi. Chciałbym uzyskać okna tak aby wyglądały np. jak na komputerach Mac.

Dziękuje i życzę miłego dnia.

0

Widzę, że nie tylko mnie fascynuje MacOs (szczególnie MacOs X).
Dlatego jeśli będziecie mieli odpowiedź, do błagaaam ;( wyślijcie mi ją: [email protected] !

{browar} Dzięki ! {browar}

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1