Znak konca lini

2002-02-19 22:28
astex
0

Jak zastapis znak konca lini w Delphim ?
No bo w c++ to jest "\n" a jak inaczej moze jakis kod ASCII ?
No bo pisze klienta IRC no i czytalem ze na koncu kazdej komendy musi byc znak konca lini-----------------
The best of programmers:)
AsTEx

Pozostało 580 znaków

2002-02-20 01:26
zefirek
0

astex [mailto:[email protected]] w dniu 19.2.2002 22:28 napisal:
Jak zastapis znak konca lini w Delphim ?
&gtNo bo w c++ to jest "\n" a jak inaczej moze jakis kod ASCII ?
&gtNo bo pisze klienta IRC no i czytalem ze na koncu kazdej komendy musi byc znak konca lini
&gt

no bo to moze #13#10 ?!
np. jakis_string:= 'linia 1' #13#10 'linia 2'
(z helpa Object Pascal Reference - Character strings)

--#------z-e-f-i-r-e-k-----------------
# cuda sie jednak zdarzaja
#---------------------------------------

Pozostało 580 znaków

2002-02-20 18:07
am Boduch
0

astex [mailto:[email protected]] w dniu 19.2.2002 22:28 napisal:
Jak zastapis znak konca lini w Delphim ?
&gtNo bo w c++ to jest "\n" a jak inaczej moze jakis kod ASCII ?
&gtNo bo pisze klienta IRC no i czytalem ze na koncu kazdej komendy musi byc znak konca lini
&gt

Znak #13 - inaczej enter :)--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

Pozostało 580 znaków

2002-11-21 19:14
0

Można tesh

' +chr(13) +'

[cygaro]

--
Nieważne czy producent jest z Ameryki czy z Niemiec i tak wszystko jest z Tajwanu


Niewa

Pozostało 580 znaków

2002-11-21 19:15
0

che che wychodzi bug:
ten post był nadany 19.02.2002 22:28 :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

--
Nieważne czy producent jest z Ameryki czy z Niemiec i tak wszystko jest z Tajwanu


Niewa

Pozostało 580 znaków

2002-11-21 19:21
LKS
0

zimny to nie zaden bug
przeciez post napisano 19 lutego 2002

--
-[ Delphi 3, 6 ]
-[ [email protected] ]

Pozostało 580 znaków

2002-11-21 20:35
0

Chodziło oto że ktoś dla kawału może poodpowiadać na wczesne posty i wszyskie nowe zjadą w dół.
I tak na ten nikt nie odpowie więc pare h i będzie znów na dole.

--
Nieważne czy producent jest z Ameryki czy z Niemiec i tak wszystko jest z Tajwanu


Niewa

Pozostało 580 znaków

2002-11-21 20:46
0

Ja uważam, że to nie jest żaden bug. Jeśli temat jest ciekawy i często odwiedzany, to powinien być cały czas na widoku, a nie kryć się na dalszych stronach.

--

Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

2002-11-21 20:53
0

Ja uważam, że to nie jest żaden bug. Jeśli temat jest ciekawy i często odwiedzany, to powinien być cały czas na widoku, a nie kryć się na dalszych stronach.

Też tak sądzę. Np ten temat. Najszybszym (bo najmniej znaków) sposobem wpisania znaku końca lini jest wstukanie ^J :
Label1.Caption := 'Jakiś tekst'^J'w nowej lini';

Czasem przypominane są bardzo ciekawe tematy.

--
Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.


Jest jeszcze jeden błąd :)
Unix is user friendly. It's just very particular about who it's friends are.

Pozostało 580 znaków

2002-11-21 20:56
0

Najszybszym (bo najmniej znaków) sposobem wpisania znaku końca lini jest wstukanie ^J

No i dziala wszedzie

--
People=Shit

Pozostało 580 znaków

2002-11-22 12:28
Mariusz Rzepka
0

Według mnie znak końca linii to LF ( line feed )
i ma on kod ascii 10. Bawiłem się tym i działało.

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0