Qrcze co z ta klawiatura?????

2002-03-05 10:57
flaj
0

niechze ktos mi podpowie jak pobierac znaki z klawiatury bez wplywu na aplikacje windows i z ukrutym programem,,,,,,,----------------------------------------------------------------
let`s kick some ass!!!!!!!!!!!=====jeahhh!!

Pozostało 580 znaków

2002-03-05 11:47
on
0

flaj [mailto:[email protected]] w dniu 5.3.2002 10:57 napisal:
niechze ktos mi podpowie jak pobierac znaki z klawiatury bez wplywu na aplikacje windows i z ukrutym programem,,,,,,,
&gt
&gt--
&gt--------------------------------------------------------------
&gtlet`s kick some ass!!!!!!!!!!!=====jeahhh!!
&gt--------------------------------------------------------------

Każda klawiatura wysyła sygnał o wciśniętym klawiszu i o jego zwolnieniu (kod klawisza zwiększa o 80h) Jeżeli chcesz się o tym więcej dowiedzić powinieneś poczytać o czymś takim jak scan-keyb lub keyb-scan (nazwy za bardzo nie pamiętam).

Pozostało 580 znaków

2002-03-05 12:17
K_asm_il
0

Zeby twoj program byl niewidoczny i dzialal, to powinien byc rezydentny,
z ta klawiatura to musisz namieszac w BIOS'ie. Taki program da sie zrobic w Asemblerze.
Pomysle nad tym. Gdy cos bede wiedzial dam znac.

                K_asm_il

Pozostało 580 znaków

2002-03-05 13:25
vimm
0

Jeśli chcesz, na DSP(http://delphi.icm.edu.pl) jest komponent do delphiego o nazwie KeySpy. Odczytuje klawisze korzystając z portów.Obejrzyj źródełka, może coś się nauczysz;)

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 16:33
Mily
0

ehh... mysle ze wiesz ze jezeli np. napiszesz a asemblerze rezydentny program to po wylonczeniu dosowego okienka on przestania dzialac, to samo z jego kopiom w pamieci... wiec jezeli chcesz juz napisac takie cus to musisz jednak napisac w czym pod shita... niestety taki jest ten łindołs juz
pozdrawiam :)

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0