Jak WYŁĄCZYĆ WSZYSTKIE sróty klawiaturowe?

0

W win NT i ME--Delphi 2 , 6 i 5
Ciekawe pomysły i poszukiwanie rozwiązań.

0

var wartosc:longbool;

begin
SystemParametersInfo(97,Word(True),@wartosc,0); *Włącza blokadę
SystemParametersInfo(97,Word(False),@wartosc,0); *Wyłącza blokadę
end;

... a to nie dziala?

0

Czarownik napisał:
var wartosc:longbool;
&gt
&gtbegin
&gt SystemParametersInfo(97,Word(True),@wartosc,0); *Włącza blokadę
&gt SystemParametersInfo(97,Word(False),@wartosc,0); *Wyłącza blokadę
&gtend;
&gt
&gt... a to nie dziala?

Niestety nie.--Delphi 2 , 6 i 5
Ciekawe pomysły i poszukiwanie rozwiązań.

0

Osadnik napisał:
Czarownik napisał:

var wartosc:longbool;

begin
SystemParametersInfo(97,Word(True),@wartosc,0); *Włącza blokadę
SystemParametersInfo(97,Word(False),@wartosc,0); *Wyłącza blokadę
end;

... a to nie dziala?

Niestety nie.

Moze nie we wszystkich systemach operacyjnych to dziala... jakiego systemu uzywasz?
--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Ja mam trochę odmiienny pogląd - niech wyłączmy całą klawiaturę:

Wystarczy użyć polecenia podobnego do ShellExecute ale coś jak "WinExec" - ee nie pamiętam jak to się zwie :/ spytaj się Adama

i potemw tym napisać: "rundll32 keyboard,disable"

I wyłączymy klawiaturę :]

0

HEHE
A może tak:

Usunąć plik keybrd4.sys i po sprawie.--Delphi 2 , 6 i 5
Ciekawe pomysły i poszukiwanie rozwiązań.

0

Ja jestem za RunDll32 keybord Disable. Czy jakoś tak. ;) --I LOVE PrOgRaMz

0

format c: \q lub odłącz klawiaturę :D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1