Jak skorzystać z TTable i TDBGrid bez TDataSource

2002-03-05 09:00
Remek
0

Witam,

Pracuję w Delphi 5 Standard - bez baz danych. Ściagnąłem komponenty bazodanowe AlexSoft. Odpowiadają tym, które są w wersji Proffesional, ale nie ma tak odpowiednika TDataSource. Bez takiego odpowiednika nie można połączyć komponentów typu TTable i TDBGrid. Czy jest taki odpowiednik gdziekolwiek w sieci ? Jak do tej pory nie udało mi się czegoś takiego znaleźć.

Pozdrawiam
Remek

Pozostało 580 znaków

2002-03-11 17:38
arco_99
0

Raczej jest to niemożliwe DataSource łączy plik dyskowy z tabelą.
Pozdrowienia--Marco_99

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0