Przesylanie plikow 'klient-server' ?

0

Mam skromne pytanie ;) . Jak przeslac plik (powiedzmy ze zna sie jego lokalizacje np. 'c:\windows\system.dat') z servera do klienta. Jak do tej pory korzystam z komponentow delphi(clientsocket, serversocket)-niestety wiedzy wystercza mi tylko do przysylania tekstu :-(. Jesli ktos zna rozwiazenie, prosze o pomoc.

0

PAwel napisał:
Mam skromne pytanie ;) . Jak przeslac plik (powiedzmy ze zna sie jego lokalizacje np. \'c:\\windows\\system.dat\') z servera do klienta. Jak do tej pory korzystam z komponentow delphi(clientsocket, serversocket)-niestety wiedzy wystercza mi tylko do przysylania tekstu :-(. Jesli ktos zna rozwiazenie, prosze o pomoc.
&gt

heh, niestety Ci nie pomoge, ale gdzieśtam zapowiadano ze na 4programmers.net bedzie niedlugo mega kurs o przesylaniu plikow - wchodzilem codziennie od ponad tygodnia, dzisiaj patrze "oooo jest update", ato o formularzach i http ;(

0

heh, niestety Ci nie pomoge, ale gdzieśtam zapowiadano ze na 4programmers.net bedzie niedlugo mega kurs o przesylaniu plikow - wchodzilem codziennie od ponad tygodnia, dzisiaj patrze "oooo jest update", ato o formularzach i http ;(

Gdzie zapowiadano? :)))
Ja nie pamietam... chyba ze ktos takowy napisze...--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

Adam Boduch napisał:
&gt
&gtGdzie zapowiadano? :)))
&gtJa nie pamietam... chyba ze ktos takowy napisze...

Heh, widocznie to był Fałszywy Informator :[[ ale serio cos takiego było.

0

Zapraszam na http://www.delphirulez.prv.pl jest tam opis programu wraz z przykładem do pobrania {brawo} --DELPHIRULEZ

0

A ja mam pytanko z tej samej dziedziny : jak przeslac wiecej niz jeden tekst naraz ??
--Ozyrys Pozdrawiam !

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0