Tworze dynamiczne przycisk i chce do niego procedure

0

Mam pusta forme w procedurze on form create tworze dynamiczne przycisk i chce aby po jego nacisnieciu powiedzmy wyswietlil sie kompunikat ale do tego trzeba procedury jak taka procedure napisac.

pozdrowienia PEDROS

0

zaraz po stworzeniu buttona piszesz:
Button1.OnClick := TwojaProcedura;

a TwojaProcedura moze wygladac tak:

procedure TForm1.TwojaProcedura(Sender: TObject);
begin
ShowMessage('Tralala');
end;

najwazniejsza czesc zostala podkreslona :-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

ahi jeszcze jedna sprawa :-)
TwojaProcedura musi byc najpierw zadeklarowana np. w sekcji private
to tak gdybys o tym nie wiedzial :-)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

Dzieki! Zawsze wiedzialem ze to forum jest najlepsze.

pozdrowienia PEDROS

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0