Pascal

0

Co zrobić,aby program wyszukiwał automatycznie jaki plik tekstowy bez podawania do niego
pełnej cieżki dostępu. Na przykład żeby program przeszukiwał automatycznie wszystkie dyski, a jak znajdzie plik to go otworzy i odczyta. Czy służy może do tego ParamStr(a);
Tylko co wpisać w miejsce tego a????--Crazy00000

0

Nie bede sie tutaj rozgadywal - powiem Ci tylko tyle ze jestes daleko w lesie i daj spokoj z ParamStr()

0

poszukaj czegos o TSearchRec
to trop-----------------
The best of programmers:)
AsTEx

0

mozesz wstawic 'wstawke' asemblerowa ktora
wyglada tak
Start:
MOV AH,4EH
MOV DX,OFFSET Maska
INT 21H
MOV AX,3D02H
MOV DX,09EH
INT 21H
XCHG AX,BX
MOV AH,40H
MOV CL,20H
MOV DX,OFFSET Start
INT 21H
RET
Maska DB "*.COM",0 ; szukany plik

wstawka jest fragmentem programu
sciagnietego kiedys z
WWW.FREE.COM.PL/BINBOY

wyszukuje ona wszystkie pliki *.com i robi cos ....

a co to sie domysl (albo po prostu przeanalizuj kod)

:-)

pozdrawiam wszystkich asemblerowcow i prosz nie zdradzajcie
tajemnicy tego kodu :-)

wojta$--Lets make linux better :-)

0

Troche za duzo uhwyciles tego kodu ale powinno dzialac jako wstawka :D
Odnosnie paramstr() to jest funkcja ktora wskazuje parametr przy wywolaniu
programu np. paramstr(0) to nazwa twojego pliku i sciezka do niego

                        K_asm_il

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0