Biblioteka DLL w połączeniu z programem...

0

Mam taki problem:
Napisałem program "aaa.exe" i w nim mam przycisk na formie. Jak go nacisnę to chciałbym, aby
się uruchomiła procedura "X" z DLL-a "aaa.dll". Pytania:

  • jak mam wywołać procedurę "X" ? Próbowałem wpisać w programie "X;" , ale nie działało...
  • jak napisać w dll kod, który szuka pliki: fg.exe i gh.exe na wszystkich dostępnych dyskach,
    gdy znajdzie jeden, wyświetla komunikat z nazwą i ścieżką znalezionego pliku
    i przyciskiem OK, gdy naciśniemy przycisk OK to kontynuuje szukanie?
    Za pomoc z góry dziękuję...

    PS. IMPERIOR --> gratuluję stanowiska...

    {browar}

--

0

&gtsię uruchomiła procedura "X" z DLL-a "aaa.dll". Pytania:
&gt- jak mam wywołać procedurę "X" ? Próbowałem wpisać w programie "X;" , ale nie &gtdziałało...

Tworzysz sobie "na ten przyklad" modul importowy o nazwie "ImportDLL", gdzie:

unit ImportDLL;
interface
procedure X;
implementation
procedure X;external 'aaa'
end.

teraz wystrczy ze aplikacji dopiszesz w uses Import DLL i jzu mozesz smialo
odpalac swoja procedure X

&gt- jak napisać w dll kod, który szuka pliki: fg.exe i gh.exe na wszystkich dostępnych &gtdyskach,
&gt gdy znajdzie jeden, wyświetla komunikat z nazwą i ścieżką znalezionego pliku
&gt i przyciskiem OK, gdy naciśniemy przycisk OK to kontynuuje szukanie?
Tak samo jak normalnie - tylko umiescic kod w DLL'u ....

Wybacz za taka odpowiedz, ale nie wiem czy nie umiesz pisac DLLi czy nie wiesz jak napisac procedure szukajaca pliki ?

&gt Za pomoc z góry dziękuję...

Prosie :)

Fojcik
GG: 19840

0

Nigdy nie pisałem DLL-i... :(
Nie wiem też jak napisać procedurę szukającą, wykonującą to, co napiałem w pytaniu.
Wybacz(cie...), ale muszę się jeszcze sporo nauczyć, więc proszę o pomoc... :-)

tak poza tematem: czy ktoś posiada jakiś świetny dekompilator programów zrobionych w Delphi,
taki, abym po zdekompilowaniu miał GOTOWE źródła, które wcześniej ktoś skompilował?

--

0

CHciałbyś!!! :P :D :P
Zresztą kto by nie chciał?
Niestety są dekompilatory ale tylko do asemblera!--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Imperior

0

Hmmm... hmm...
Są i do Delphi :-), ale one nie wystarczają :(

No cóż...jak ktoś miałby takie cudo w zasięgo oka to prosze informować {brawo}

Pozdrowienia {hello} {hello} {hello} --

0

Miałem na myśli, że dekompilująć program zdekompilujemy go do asemblera.--Delphi 6
Pozdrowienia{hello} ,
Imperior

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0