Belka na pasku

0

Za każdym razem jak zamykam program to na dolnym pasku pozostaje "belka" mojego programu. I nie ma znaczenia czy użyję Application.Close czy Application.Terminate za każdym razem pozostaje belka. Nie ma jej tylko wtedy gdy zamykam program "X" w górnym prawym rogu aplikacji. Co mam zrobić? ;(

0

Taka belka pozostaje zawsze gdy zamyka sie okno które właściwość WindowState na wsMaximized. W jakimś FAQ wyczytalem, ze np. w zdarzeniu onClose wystarczy zmniejszyć szerokość lb wysokość okna o 1:
Form1.Width:=Form1.Width-1;
ale z własnego doswiadczenia wiem, ze nie zawsze to dziala. {browar}
--Pozdrawiam
Ojciec (Delphi 5 Enterprise)

0

Wyjasnijcie o co chodzi, bo nie rozumiem.

U mnie zmaksymalizowany program po Application.Terminate nie zosatwia zadnych sladow. Czy czegos nie zrozumialem, czy moze to D6?--Pawel

Delphi6

0

pq napisał:
Wyjasnijcie o co chodzi, bo nie rozumiem.
&gt
&gtU mnie zmaksymalizowany program po Application.Terminate nie zosatwia zadnych sladow. Czy czegos nie zrozumialem, czy moze to D6?
&gt
&gt--
&gtPawel
&gt
&gtDelphi6

w moim D6 nie ma jak na razie takich numerow :D

0

Ja się spotkałem z tym, że tak się dzieje pod Win98/ME, a w innych systemach tak się nie robi.--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Imperior napisał:
Ja się spotkałem z tym, że tak się dzieje pod Win98/ME, a w innych systemach tak się nie robi.

Ja sprawdzalem na Win98 D6 i bylo OK.

ale jesli komus tak sie dzieje, to czy nie wystatczy w OnClose zmienic windowstate na nie-maximized?--Pawel

Delphi6

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1