Tworzenie form 2

2002-02-19 17:56
astex
0

ale jak chcialbym zeby forma miala osobny pasek na dole
i byla bardziej niezalezna od glownej formy (tak ja rozmowy w GG)?? -----------------
The best of programmers:)
AsTEx

Pozostało 580 znaków

2002-02-23 10:16
pB_No-
0

Stworz osobny projekt. Jak juz zrobisz w obu (pierwszym i drugim) to co trzeba (nie wiem jaka aplikacje chcesz zrobic...), to w pierwszym projekcie napisz tak:

winexec(pchar(extractfilepath(application.exename) + ' NAZWA EXECA DRUGIEGO PROJEKTU ' ), 0).

Powiedzmy, ze pierwszy projekt nazwales 'project1.dpr', a drugi 'project2.dpr'.
Wiec po kompilacji pojawia sie: project1.exe i project2.exe.
W takim przypadku zamiast 'NAZWA...' pisz project2.

winexec - uruchaia 'cos' 8&gt&gt
pchar - konwertuje pchar na string
extractfilepath(string) - wyciaga sciezke dostepu nazwy pliku wpisanego zamiast string
application.exename - nazwa pliku execa, ktory zawiera wlasnie ruszyles,

to oczywiscie okrezna droga, ale to chyba najprostrze rozwiazanie.

--


The best of lamers:)
-pB_No-

Pozostało 580 znaków

2002-02-23 21:56
-pB_No-
0

a ten post dedykuje tym, ktorzy przeczytali ten temat, aby dowiedziec sie, jak sie robi druga forme...

banalnie proste!
file --&gt new --&gt form
pokazuje sie nowa forma, ale to jeszcze nie koniec.
w jakiejs procedurze (ktora ma pokazac te druga forme) trzeba wpisac to:

form2.show

banalne, nie?
powiem jeszcze tylko, ze to samo bedzie z nastepnymi (3, 4, 5...) formami

--


The best of lamers:)
-pB_No-

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0