Płynność

2003-02-06 23:33
0

Witam, mam taką procedurkę w Timerze:

obrazek.left := obrazek.left + 5;

Obrazek się przesuwa ale niezbyt płynnie :( da się to jakoś zmienić żeby było bardziej płynne ??

Pozostało 580 znaków

2003-02-06 23:40
0

rysuj na Canvasie, użyj DelphiX ,OpenGL :-D
przeczytaj FAQ, artykuły o buforowaniu ;]

Pozostało 580 znaków

2003-02-07 00:18
0

Witam, mam taką procedurkę w Timerze:

obrazek.left := obrazek.left + 5;

Inc(Obrazek.left) //zwieksza o 1

i ustaw dla Timera.Interval mniejsza wartosc, powinno byc bardziej plynnie


Ostatnio zmodyfikowany: 20-05-2003 09:54 przez mleczasz

Pozostało 580 znaków

2003-02-07 09:43
0

żeby niemigało to w oncreate daj doublebuffered:=true;

Pozostało 580 znaków

2003-02-07 12:11
0

zrob petle:

for i = 0 to 5 do
begin
obrazek.left := obrazek.left+1;
end;


___
### -= AVE PINK FLOYD =-

Pozostało 580 znaków

2003-02-07 13:55
0

Zenek:
for i = 0 to 5 do
begin
obrazek.left := obrazek.left+1;
end;

Wtedy również będzie rzucać!!!! :d

Pozostało 580 znaków

2003-02-07 15:10
0

Zenek:
for i = 0 to 5 do
begin
obrazek.left := obrazek.left+1;
end;

Wtedy również będzie rzucać!!!! :d

dwukropek przy 'i' wcieło ;) i var'a też :P


var
i: Integer
begin
for i := 0 to 5 do
begin
obrazek.left := obrazek.left+1;
end;
end;


Powodzenia! No comments, yet!

Pozostało 580 znaków

2003-02-07 16:52
0

Ludzie, ale on nie pisze, ze mu MIGOCZE, tylko ze przeskakuje CO 5.
A blad dlatego, ze sie przerzucam z BCB na Delphi. Te przyzwyczajenia;)


___
### -= AVE PINK FLOYD =-

Pozostało 580 znaków

2003-02-07 21:38
0

Pochwalont!
Dżizys... W OnCreate napisz DoubleBuffered := True; a w OnTimer np. Timerka1:
Image1.Left := Image1.Left + 1;
Jak na moje krzywe oczy... powinno działać :P


A mówiłem, że I'll be back :P

Pozostało 580 znaków

2003-02-07 21:48
Anonim
0

Pochwalont!
Dżizys

Synu, nie wzywaj imienia Pana Boga swego... [angel]

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0