[OT] [Html] Wyłączenie prawego klawisza myszki

0

Witam.

Sorry za taki prefix ale niewiem jaki pasuje.

Chodzi mi o to żeby nikt niemógł spojrzeć w kod źródłowy mojej strony. Najlepiej osiągnąc to wyłączając prawy klawisz myszy na stronie.
Prosze o pomoc.

THX

0

Witam.

Sorry za taki prefix ale niewiem jaki pasuje.

Chodzi mi o to żeby nikt niemógł spojrzeć w kod źródłowy mojej strony. Najlepiej osiągnąc to wyłączając prawy klawisz myszy na stronie.
Prosze o pomoc.

THX

  1. nie to forum !
  2. już było poszukaj !
  3. po co chcesz chować kod strony ?
  4. co tam masz do ukrycia tak ważnego ?
  5. to nie jest najlepszy sposób (pomijając że sama idea jest głupia)
  6. działa to tylko na największych lamerów
  7. jeśli już zamierzasz dla celów edukacyjnych, wstawić taki skrypt
    to zadbaj o to żeby przynajmniej działał pod każdą przeglądarką
0

Nie popieram ukrywania kodu:
jeżeli chcesz tam ukryć hasło do jakiegoś formularza, to jest to bez sensu, lepiej użyć bezpiecznych skryptów (Jeżeli chodzi tu o hasło to napisz, przyślę Ci bezpieczny skrypt)

Tu masz przykład, chyba działa na wszystkich przeglądarkach, znalazłem go na stronie http://www.javascript.wdm.pl/kom17.php

// Set the message for the alert box
am = "To jest przykładowy tekst";

// do not edit below this line
// ===========================
bV = parseInt(navigator.appVersion)
bNS = navigator.appName=="Netscape"
bIE = navigator.appName=="Microsoft Internet Explorer"

function nrc(e) {
if (bNS && e.which > 1){
alert(am)
return false
} else if (bIE && (event.button >1)) {
alert(am)
return false;
}
}

document.onmousedown = nrc;
if (document.layers) window.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
if (bNS && bV

0

nie opłaca się tego robić bo wystarczy klinąć plik zapisz jako
i jusz mam kod żr<font size="18"><font color="red">[b]u[/b]</span></span>dłowy :-/

nieda się na stronach internetowych ukryć kod źr<font size="18"><font color="red">[b]u[/b]</span></span>dłowego
[cya]


<font color="blue"> Pozdrawiam mojego wroga mleczasz(a) [sex] </span>

kto mi to poprawił U na czerwono
czy administrator pomaga mi przy ortografi ;-)

0

nieopłaca się tego robić bo wystarczy klinąć plik zapisz jako
i jusz mam kod żrudłowy :-/

nieda się na stronach internetowych ukryć kod żrudłowy

ukryć się nie da ale można szyfrować

[dopisane]
jeżeli chodzi o blokowanie prawego przycisku myszki to tu
http://www.ygreg.com/pokaz.php/bledy
jest coś o tym :) niestety server zdycha i strona może się nie wczytać

0

nieopłaca się tego robić bo wystarczy klinąć plik zapisz jako
i jusz mam kod żrudłowy :-/

Błędy ortograficzne, które zaraz oznaczę. A zresztą łatwiej Widok--> Źródło.

nieda się na stronach internetowych ukryć kod żrudłowy

Błędy ortograficzne, które zaraz oznaczę i nie rozumiem co napisałeś.


Pozdrawiam mojego wroga mleczasz(a) [sex]

Fajnie, że ty z mleczaszem [sex] :-D :-D :-D

PS. Nie umisz wystukać <font size="18">ź</span> na klawiaturze?? Bo w twoim poście jest

kod żrudłowy
. [rotfl]

0

<font color="green">Fajnie, że ty z mleczaszem </span>

[cenzura modelatola]

-----------<font color="blue">
Do administratora</span>
Sory za słowa ale ja niepowiedziałem nic nieładnego :p

kiedy przestaniećie mnie wkużać tym że jestem dyzlektykiem ;-|

[[b]Vogel[/b]: trzeba było tak od razu]

0

kiedy przestaniećie mnie wkużać tym że jestem dyzlektykiem ;-|

Dysleksja nie zwalnia ciebie od tego żebyś się starał, nie
daje ci usprawiedliwienia na brak szacunku dla innych czytających
twoje wypowiedzi. Nie powinieneś tak często korzystać z tego
przywileju, bo przez to traci on swój potencjał. Powinieneś
wyciągać swój 'as z rękawa' w sytuacjach naprawdę tego
wymagających jak np. matura czy opiszę może mój przypadek:
przez ok. 3 dni ludzie wpisywali mi w księdze gości:
" fajna Gsiega :-))) " a ja nie kumałem co się tego "ę"
uczepili, czytałem stronę po 10 razy i wszędzie miałem
"ę" w wyrazach "Gsięga Gości" :-))))

Jako rodowity dyslektyk powiem ci że trochę przesadzasz,
powinieneś bardziej uszanować chorobę jaką cię los obdarował,
dysleksja to nie jakieś tam przeziębienie, to sposób na życie
ideologia egzystencji kształtująca obraz twojego wnętrza.
Niestety przedstawiasz ją innym jako niedowład palcy.

...i pamiętaj: "być dyslektykiem to brzmi dumnie !!!" :-)))

0

przerażiłeś mnie tom odpowiedzią :-0

0

[cenzura modelatola]

Co tam było? Podejrzewam, że to Vogel skasował bo się wypowiedział, chcę wiedzieć co on tam napisał. :d Bo się wkurzę :-[

Aha i tak BTW to pisze się moderatora. Ale spoko mnie też niedawno nawracali z l na r :)

0

Aha i tak BTW to pisze się moderatora. Ale spoko mnie też niedawno nawracali z l na r :)

To ja bardzo dobrze wiem. Tylko nie wiedziałem, że Ty nie wiesz. Podejrzewałem, że to dla kawału pisałeś 'modelator'. Nie chciałem być gorszy :P

0

Fajnie, że ty z mleczaszem [sex] :-D :-D :-D

ROTFL [rotfl]
Normalnie, przepraszam, ale nie moglem sie powstrzymac :-D

Co do pytania to nie polecam takiego rozwiazania. Coz masz takiego do ukrycia, he? Blokowanie prawego klawisza tylko denerwuje potencjalnych odbiorcow i powoduje, ze nie wroca na twa strone.

0

nowiesz co nawet ty się zemnie śmiejesz Adam Boduch
nienawidze tego FORUM :-D

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1