Mam pomysla

0

Hyhm... Gadu-Gadu jest fajne. A gdyby tak ktos napisal (moze wy wszyscy?) Takie GG special wersion :) for 4programmers.net? Taki programik by sie uruchamial, sprawdzal, kto jeszcze sposrod nas jest polaczony i o tym informowal. To lepsze, niz czat. powiedzcie, co o tym myslicie.

best łiszes - pb.no.

0

Ja zastanawiałem się nad takim programikiem, który by sprawdzał czy są nowe posty forum i był jednocześnie czatem dla nas. Już nawet dałem gdzieś taki post. Myślę, że porzyteczny sofcik by to był. Tylko jest problem z czatem, bo potrzebny byłby serwerek. CZY KTOŚ MA JAKIŚ SERWER 24H/DOBE POD WINDOWSEM ??? Oczywiście na jakimś szybkim łączu.
Jeśli tak to w ciągu 2 lat jestem w satnie stworzyć taki programik ;)--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Imperior w dniu 13.4.2002 11:54 napisal:
Tylko jest problem z czatem, bo potrzebny byłby serwerek. CZY KTOŚ MA JAKIŚ SERWER 24H/DOBE POD WINDOWSEM ??? Oczywiście na jakimś szybkim łączu.

wątpie żeby ktoś miał w serwerk postawiony na windzie, poza tym serwer na windzie nie ma sensu by trzebło ciągle nad nim czuwać, bo winda się sypie często, chyba że na XP lub 2000 to już trochę lepiej, ale najlepiej UNIX &lt--- rulez

--Dariusz Szyłko (Solitary)

0

Serwer i soft to niewszystko. Potrzebny jest także ktoś kto chciałby się tym opiekować, czyli porządny Admin. Serwer można otrzymać odpłatnie+koszt obsługi=duuuzo kasy. No chyba, że ktoś z was ma taki sprzęt, bo ja nie :(
--Pracuję w Delphi 5

Pozdrawiam
RockY
xrocky@o2,pl
=World is nothing without Delph=

0
  1. Nie mówie o płatnym serwerze.
  2. Nie mam jak stworzyć serwera pod linuxa.
  3. Chętnie bym się zajął tym jako Admin bo jestem bardzo często i długo.
  4. Program byłby tak zrobiony, że nie wymagałby ingeręcji.
  5. przecieŻ na serwerze byłby praktycznie tylko rozdzielacz sygnału na klientów.
  6. Chyba, że zrobic jakiś ambitniejszy komunikator.
  7. To wszystko, co chciałem napisać :)--Delphi 6
    Pozdrowienia,
    Imperior
0

To w czym problem? ;)--Pozdrawiam!

RockY

Delphi 5
[email protected]
GG: 3615957

0

Czekam na zgłoszenia osób mągących odpalić serwerek :) Bo nie warto kombinowac jeśli nie będzie takoego :)--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

no dobra, ale co na to nasz super hiper ekstra mega total programista, skromnie mowiac najlepszy na swiecie, pan ADAM BODUCH? a gdyby tak (na wzor polchata) umiescic serwer na stronie? :/ raczej polamany pomysl. jesli z tego programiku nic nie wyjdzie, to moze bys Adamie podglad czata wlepil w forum? he? pliz, powiedz cokolwiek!

0

Ale tymczasem wchodźcie na kanał ircowy, bo na czacie nikogo nie ma! Na ircu ja jak jestem siedze i inni też. I sam Adam tam wchodzi, a nie zauważyłem aby ktoś na chata wchodził oprócz... no jedna osoba była :)
warszawa.ircnet.pl
#4programmers.net
jeśli chcecie zostawic mi wiadomość to napiszcie
/msg MemoServ Send Imperior Treść wiadomości
Jak chcecie żebyście też mogli wiadomości otrzymywać to musicie zarejestrowac nika
/msg NickServ help
i jeszcze
/msg MemoServ help--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Jakby co to oferuje pomoc w zakresie tworzesnia programu jak i serwerek... przeciez moze do tego posluzyc serwer 4programmers.net prawda? --Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

&gtJakby co to oferuje pomoc w zakresie tworzesnia programu

ja tez moge pomoc :)

&gtjak i serwerek... przeciez moze do tego posluzyc serwer 4programmers.net prawda?

czemu sam na to nie wpadlem :) :) :)

to jak Imperior? zaczynamy? :)

---=[ Delphi 3, 6 ]=-
-=-==[ LKS ]==-=-

0

Adam Boduch w dniu 16.4.2002 18:6 napisal:
....
serwerek... przeciez moze do tego posluzyc serwer 4programmers.net prawda?

Nie rozumie,
Jak 4programmers.net może posłużyc jako serwer?
Jest pod windowsem czy jak?--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

O ile serwerek 4p.net ma dużo wolnej przestrzeni na przechowywanie danych, to można takue coś zorganizować. Mogę nawet pomóc przy części on-line, o ile będzie zrobiona w PHP (a to chyba dobry pomysł, żeby potrzebne programowi dane majstrował srkrypt). No i mogę też pomóc przy samym programie o ile będzie robiony w D5 lub czymś kompatybilnym.-------
Pozdro
my_nick, www.gryzonie.prv.pl

0

AHA!!!
Chodzi wam o taki serwer czata!
eee......mi chodzi, żeby zrobic to na TCP\IP bo przez www czy tam php to to jest wolne.--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

No ale gdzie by były przechowywane jakieś dane? poza tym tutejszy serwer jest dość szybki.-------
Pozdro
my_nick, www.gryzonie.prv.pl

0

Ja myślałem o sposobie komunikowania się na żywo bo do mirca jakoś mało przekonanych osób jest.
Ale jeśli patrzeć na to pod takim kontem to czy nie można było by zrobic czegoś takiego (tylko dla zarejestrowanych użytkowników).

W bazie danych dla każdego użytkownika była by przechowywana konfiguracja(czcionka, sortowanie itp) oraz które wątki już odwiedzał i wiadomości prywatne. Taka mała stronka (może w ramce?) odświeżała by się co jakiś czas i podawała aktualne dane: ile wątków nie przeczytanych, ile wiadomości prywatnych oraz ile osób na czacie, no może jeszcze dane użytkownika. Czat mógłby być ten co jest na stronie.

W ten sposób było by dogodniejsze czytanie forum niezależnie od miejsca skąd je czytamy, komunikacja prywatna między użytkownikami, czat na żywo.

Co o tym sądzicie?--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Tym bardziej, że zauważyłem, że serwer na którym się znajduje oficjany kanał szwankuje. (Serwer irc)--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Imperior napisał:
Tym bardziej, że zauważyłem, że serwer na którym się znajduje oficjany kanał szwankuje. (Serwer irc)

Wlasnie osoba, ktora tworzyla kanal cos o tym informowala.... ale na razie jak jestem to bledow nie widac...--Pozdrawiam!
Adam Boduch
www.4programmers.net

0

szukam dzirek i czemu ten post na samym dole?--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Jak Delphi naprawię to może coś zmajstruję, ale na razie po ok. minucie od uruchomienia srodowiska pokazuje komunikat "Stack overflow. Save your work and restart Delphi.". Restartowałem nawet system (kilka razy) a błąd nadal jest. Nawet jak NIC nie robię, po chwili pojawia się ten komunikat, a jak coś próbuję zrobić po jego wyświetleniu to kilka razy wyświetla a acces violation, nieprawidłową operację (też w białym oknie) a czasami nawet wykrzacza rundll i cały komop się wy******..... Czy ktoś wie co z tym zrobić?-------
Pozdro
my_nick, www.gryzonie.prv.pl

0

my_nick chyba troche zboczyles z tematu :)
czytaj post Etyka na FORUM !!!!!---=[ Delphi 3, 6 ]=-
-=-==[ LKS ]==-=-

0

:[[:[[:[[:[[!!!!!!! wiem że zboczyłem z tematu ale to zboczone delphi mi się zacina i mam gdzieś zbaczanie z tego **** tematu bo nie wiem co zrobić a byłem tak wku**** że zapomniałem że mogę to napisać gdzieś indziej!!!!-------
Pozdro
my_nick, www.gryzonie.prv.pl

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1