TFlatColorBox lub TColorBox

0

Witam,

Mam nastepujacy problem... Mam na formie ListView i FlatColorBox, ListView zmienia swoj kolor w zaleznosci od od FlatColorBox.value... Ale gdy robie cos takiego:

&ltCODE&gt
FlatColorBox.value := ListView.Color
&lt/CODE&gt

to nie działa... w/w procedura ma za zadanie pobrac wartosc TColor z ListView i wyswietlic ją w FlatColorBox... Próbowałem tego samego z ColorBox i nie pomaga... Jak mam to zrobic?--_____
de4th

0

A co to jest to FlatColorBox ?
Ktore to delphi ?

0

to TFlatColorBox to zapewne TFlatColorComboBox z serii komponentow TFlatStyle
ale moge sie mylic :)---=[ Delphi 3, 6 ]=-
-=-==[ LKS ]==-=-

0

Flat.. to komponenty (jak by ktoś nie wiedział)
Spróbuj najpierw uŻyć konstruktora dla komponentu, a dopiero potem zabrać się za zmianę właściwości--Pracuję w Delphi 5

Pozdrawiam
RockY
[email protected],pl
=World is nothing without Delph=i

0

Moze to odpowiedz glupia albo nie na temat, ale ze zwyklym ColorBox dziala:

ColorBox2.Selected:=ListView1.Color;

o ile aktualny kolor listy jest na liscie ColorBoxu. Mysle ze mozna ewentualnie przejrzec liste i w razie czego dodac kolor listy do ColorBoxu--Pawel

Delphi6

0

"Moze to odpowiedz glupia albo nie na temat"
Hmmmmm :)

o ile aktualny kolor listy jest na liscie ColorBoxu. Mysle ze mozna ewentualnie przejrzec liste i w razie czego dodac kolor listy do ColorBoxu

Przeciez Color to tylko liczba, to ze masz tam napisane clLime czy clWhite to tylko
dlatego ze takie stale zostaly w systemie zdefiniowane

Pozdrawiam
Fojcik

0

Mysle Fojcik ze i masz racje, i nie masz.
Kolor moze przyjac dowolna wartosc z zakresu 0 - 2^24-1, ale w ColorBoxie jest ograniczona liczba kolorow, zalezna od ColorBox.Style. Defaultowo jest to 16 podstawowych StandardColors Windy, plus 4 ExtendedColors, plus cbSystemColors (kolory z appearance desktopu) Mozna jeszce dolozyc default color, none i custom. nawet nie wiem czy w ogole mozna w trakcie dzialania programu dodac jakies kolory do colorboxa...--Pawel

Delphi6

0

To róbcie to na zwykłym comboboxie! A najlepiej do zróbcie komponent który mógłby to zrobić.--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0