Jak uzyskać listę wszystkich działających okien

0

Jak uzyskać listę wszystkich działających aplikacji, komunikatów, okien.
Znalazłem już podobną procedurę na tym forum ale dot. tylko plików exe, mi chodzi o pełny spis jak po wciśnięciu Ctrl+Alt+Del.

0

to było 10000000000000000000000000000000000000000000 razy ;)

--
Nieważne czy producent jest z Ameryki czy z Niemiec i tak wszystko jest z Tajwanu
--------Oficjalny kanał----------
Service for programmers w IRC:
Kanał: #4programmers.net
Serwer: warszawa.ircnet.pl
Sieć: POLNet
Port: 6667

0

U mnie oprócz plików exe to są tylko dwie pozycje:
System
Proces bezczynny

Chodzi ci może o tak dokładny spis jak podaje WinSight32 z Delphi

--
Jest jeszcze jeden błąd ... :)
--------Oficjalny kanał----------
Service for programmers w IRC:
Kanał: #4programmers.net
Serwer: warszawa.ircnet.pl
Sieć: POLNet
Port: 6667

0

Po liste okien zajrzyj na moj stronke i sciagnij program OnToper

--
Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Po liste okien zajrzyj na moj stronke i sciagnij program OnToper

--
Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

no nie ma co, sprasznie rozbudowany serwis;)

--
vroc
...argh...

0

no nie ma co, sprasznie rozbudowany serwis;)

Ja nie mam czasu na bawienie sie w obrazki. Jak sie cos nie podoba, nie musisz zagladac. Paru juz mi dziekowalo za rzeczy, ktore tam sa.

--
Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Po liste okien zajrzyj na moj stronke i sciagnij program OnToper

--
Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

no nie ma co, sprasznie rozbudowany serwis;)

--
vroc
...argh...

Ja zgadzam sie z pq...stronka musi byc przydatna po pierwsze nie tryskająca wodotryskami

--

Kto pyta - WIELBŁĄDZI

0

Po liste okien zajrzyj na moj stronke i sciagnij program OnToper

Nie ma co - fajny program :-/ , tylko dlaczego wyświetla tylko ">", ">H", oraz ">H????????" ??

Jak chcesz pobrać listę aktywnych procesów, to musisz wykorzystać funkcje: CreateToolhelp32Snapshot, Process32First i Process32Next. Są bardzo proste w obsłudze.

--
"Imagination is more important than knowledge." - A. Einstein

0

Nie ma co - fajny program :-/ , tylko dlaczego wyświetla tylko ">", ">H", oraz ">H????????" ??

Hmmmm u mnie wyswietla dobrze (NT). Jaki masz system?
PS. Poniewaz program sluzy do kontrolowania polozenia okien (On Top czy nie), zdecydowalem sie na szukanie okien. Ale jak bede mial czas to sprobuje Twojej metody.

PS 2. W programie sa male bledy: tam gdzie uchwyt jest pobierany z ListView zeby wyslac message do okna, powinno byc Int64ToStr a nie IntToStr bo wywala sie na uchwytach z gornego zakresu Cardinal (powyzej Integer). To poprwilem, w wolnej chwili wrzuce.
Ponadto czasem program po zamknieciu OnTopowanego okna wywala błąd dostępu, ale się nie wywraca. Nie wiem czemu i na razie nie chce mi sie szukać.

[dopisane]
Marooned - poprawione. Uzywalem GetWindowsTextW, ktore na niektorych Win98/Me nie dziala, teraz jest GetWindowsText.

PS2 - oba bledy poprawione

--
Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0