[D5S]Jak obsługiwać komunikaty DDE powłoki?

0

Jak odebrać komunikat DDE od powłoki podczas uruchamiania jakiegoś pliku. Podczas rejestracji
rozszerzenia, przy akcji można skorzystać 'Użyj DDE' i ustawić sobie komunikat DDE, temat itp.

Męczę się nad tym od jakiegoś czasu i nic mi nie wychodzi. :(
--Szymek

0

www.4programmers.net/forum/index.php?action=show&id=24740--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Wiedzałem że gdzieś to było ale nie mogłem tego znaleźć.

Mam zaćmienie umysłowe.[???]

U mnie nie działa. ;-(
Uruchamia się nowa instancja programu i wyskakuje komunikat explorera "Nie odnaleziono pliku..."

--
Szymek

0

A brałeś tylko kod:

Reg.OpenKey(root '\ddeexec', True);
Reg.WriteString(, '[open(%1)]'); Reg.OpenKey(root '\\ddeexec\\Application', True); Reg.WriteString(, 'MojProgram');
Reg.OpenKey(root '\ddeexec\Topic', True);
Reg.WriteString('', 'MojProgram');

czy moją całą procedurkę, uwzględniając tylko zmiany?---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

Szymek napisał:
U mnie nie działa. ;-(
Uruchamia się nowa instancja programu i wyskakuje komunikat explorera "Nie odnaleziono pliku..."

I nie zapomnij, że nazwa komponentu musi być zgodna z tym co wpisujesz do rejestru!!--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Dzięki działa. Ustąpiło mi zaćmienie :-P .
Musiałem usunąć tylko podklucz Application i zaczeło działać.

--
Szymek

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1