[DELPHI 7] Kopiowanie zawartości ListView do drugiego Lis

0

Witajcie.

Mam taki problem. Jak skopiować zawartośc ListView-a składającego sie z 5 kolumn do drugiego identycznego ListView-a???????

Prosiłbym o jakiś prsty kodzik.

THX

0

moze:
ListView2.Items := ListView1.Items;---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

LKS napisał:
moze:
&gtListView2.Items := ListView1.Items;
&gt

Chyba

ListView2.Items.Assign(ListView1.Items);--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Dzięki działa to ale troche nie tak jakbym chciał.

Chciałbym żeby on zawartość ListView2 Dodawał na koniec ListView1, a nie podmieniał.

[glowa] [glowa] ;-( HELP ME

0

To może tak:

var
i:integer;

for i:=0 to listview1.items.count-1 do
listview2.items.add(listview1.items[i]);---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

niestety Wyskakuje błąd [Error] Unit1.pas(33): Too many actual parameters
przy listview2.items.add(TUTAJlistview1.items[i]);

Może jakaś inna propozycja.

Próbowałem takiego czegoś :

ListView1.Items := ListView1.Items + ListView2.Items;

Ale tez niepomogło.

0

Luki napisał:
niestety Wyskakuje błąd [Error] Unit1.pas(33): Too many actual parameters
przy listview2.items.add(TUTAJlistview1.items[i]);

Taki mały szczegół:
listview2.items.addItem(listview1.items[i]);--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

OK Teraz działa ale przenosi tylko Subitemy. Itemów czyli pierwszej kolumny nieprzenosi. Co z tym zrobić????

0

Luki napisał:
OK Teraz działa ale przenosi tylko Subitemy. Itemów czyli pierwszej kolumny nieprzenosi. Co z tym zrobić????

To wystarczy do skopiowania, o ile nie masz podczepionych obiektów do Itemów (zwykle nie ma)

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
var
i: Byte;
Element: TListItem;
begin
for i := 0 to ListView2.Items.Count-1 do
begin
Element := ListView1.Items.Add;
Element.Caption := ListView2.Items[i].Caption;
Element.SubItems.AddStrings(ListView2.Items[i].SubItems);
end;
end;
--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

NIestety nie działa.
U mnie wywala się w linijce :

Element.Caption := ListView2.Items[i].Caption;

??????

0

Sorry działa.
Miałem mały błąd.

THX

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1