Menu START

0

Czy mozna za pomoca Delphi w systemie windows wylaczyc menu start ? Aby stalo sie nie aktywne.
Jesli tak to w jaki sposob ?

0

można ale musisz dodać do rejestru kilka rzeczy mimo to mozna jakoś ukryć wiele funkcji ale nie wiem jak \całkowicie wyłączyć menu start

HKEY_USERS\nazwa_uzytkownika\Software\Microsoft\Windows\
CurrentVersion\Policies\Explorer\
wartości binarne:
NoStartMenuSubFolders ukrywa podfoldery menu Start
NoRun brak polecenia Uruchom...
NoSetFolders brak polecenia Ustawienia w menu Start
NoFind brak polecenia Znajdz...

Dla uaktywnienia przypisujemy im wartosc 1. jak sie dowiesz jak schować całe menu to napisz

--
Pozdrowienia {hello}
Waldi Koronowo
[email protected]
Zdarza sie że pisze e przed i nie zwracajcie uwagi na to:D

0

A czy Start nie jest pewnym procesem, który można zamknąć? :-) --Delphi 4 + 6

Skysh The God, Your Slave

0

Menu start jest "własnością" EXPLORER.EXE--Szymek

0

Skysh napisał:
A czy Start nie jest pewnym procesem, który można zamknąć? :-)

Z tego co wiem, to jest oknem posiadającym uchwyt. W nazwie ma TASK chyba, jeżeli się zrobi wypisanie listy wszystkich okien, to można znaleźć nazwę przycisku start. Potem po nazwie znaleźć uchwyt i ukryć :)

Microsoft [killer]--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Wszystkie obiekty (kontrolki) są traktowane jako okna w Windowsie.--Szymek

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1