Złośliwe NT

0

Mam problem z windowsami opartymi na jądrze NT, czyli od starego NTika począwszy przez Win2000 po nowe XP-ki. Przy takim kawałku kodu:

String(Pchar(Ptr($FE094)));

program wysypuje się. Co śmieszniej to w windowsach 9x działa w 100% poprawnie.
Podobno to wina adresowania pod tymi systemami, ale JAK TO OMINĄĆ?

0

buras napisał:
String(Pchar(Ptr($FE094)));

Opisz, co chcesz uzyskać tą konstrukcją, to może pomogę,--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

NTki i ich pochodne inaczej troche adresuja pamiec w stosunku do ich poprzednikow... Jest to janczestrza przyczyna niedzialania programow z 9x na NT/2k

0

W NT nie możesz ot tak dostać się do fragmentu pamięci dostępnego dla innego programu. Uniemożliwia to (a przynajmniej utrudnia) zmiany np. wirusom w innych procesach. Dzięki temu też znacznie żadziej padają programy i windows (programy nie mogą przez przypadek zmienić ważnych danych w drugim programie).--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dowiedziałem się już że pod NT-kami nie da się adresować bezpośrednio do pamięci ... brrr. Tylko jak to należy wykonać? Programy przecież jakoś to wykonują!
Pifo dla wszyskich co pomogli w tym ploblemiku !! [browar] !!!

Pozdrawiam.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1