Pos sux

0

Nie sadzicie ze tworcy jezyka cholernie dali ciala przy tej procedurze ? Jesli w lancuchu nie wystepuje szukany ciag znakow zwraca ona wartosc 0. Jesli lancuch zaczyna sie od tych znakow rowniez zwroci 0. Mam przez to cholernie duzo problemow ;) --Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

maginott napisał:
Jesli lancuch zaczyna sie od tych znakow rowniez zwroci 0.

IMHO zwróci 1.--Vogel [Delphi 6 PE]

Life is just a dream, you know...
[Cowboy Bebop]

0

Wstyd ;( --Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

maginott napisał:
Nie sadzicie ze tworcy jezyka cholernie dali ciala przy tej procedurze ?

Mnie tylko wkurza, że nie można wznowić wyszukiwania od ostatniego miejsca (coś jak FindFirst FindNext by się przydało) i że trochę wolne to jest, jak się ma duże pliki do przeszukania (np. HTML). Ale z tym drugim to już sobie poradzę dzięki panom Rabin i Karp :)--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dryobates napisal:
Mnie tylko wkurza, że nie można wznowić wyszukiwania od ostatniego miejsca

w Delphi7 pojawilo sie PosEx
jako ostatni paramter (jest ich 3) podajemy miejsce, od ktorego ma sie zaczac szukanie

--
-=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

0

&gt Nie sadzicie ze tworcy jezyka cholernie dali ciala przy tej procedurze ?

Chyba tworcy kompilatora a nie jezyka. ;) :P

0

darek963 napisał:
&gt Nie sadzicie ze tworcy jezyka cholernie dali ciala przy tej procedurze ?
&gt
&gtChyba tworcy kompilatora a nie jezyka. ;) :P

w tym wypadku to ci sami :P--Spin
Delphi - Lets make Windows better....

0

zawsze mozna samemu napisac procedure i po problemie :)--||===

0

Spin napisał:
w tym wypadku to ci sami :P

No niekoniecznie. Pos pochodzi jeszcze z Pascala, którego wcalnie stworzyła firma Borland.

LKS: tylko, że ja nie mam D7.

werw0e: tak też robię ;) --Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

0

Dryobates napisal:
LKS: tylko, że ja nie mam D7.

ja tez nie mam :)---=-=[ Delphi 3, 6 ]=-=-
-=-=-==[ LKS ]==-=-=-
-=[ [email protected] ]=-

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1