pomoc!

0

siemka! wie moze ktos co zrobic zeby moja aplikacja byla caly czas aktywna (podobnie jak ma winamp - po wlaczeniu tej opcji) i zeby pokazywala sie w ktoryms z rogow ekranu niezaleznie od rozdzielczosci?
z gory dziekuje za pomoc
pozdrawiam! :-)

0

Czarownik napisał:
&gtsiemka!
Cze!

&gtwie moze ktos co zrobic zeby moja aplikacja byla caly czas aktywna (podobnie jak ma winamp - po wlaczeniu tej opcji)
To chyba ustaw FormStyle na fsStayOnTop, ale pewien nie jestem, czy zadziała.

&gt i zeby pokazywala sie w ktoryms z rogow ekranu niezaleznie od rozdzielczosci?
Screen.Width
Screen.Height zwracają rozmiar ekranu, a obliczyć położenie, aby okno było w rogu to już banał.--Vogel [Delphi 6 PE]

I TY możesz nauczyć się grać w bierki!

0

Czarownik napisał:
siemka! wie moze ktos co zrobic zeby moja aplikacja byla caly czas aktywna (podobnie jak ma winamp - po wlaczeniu tej opcji) i zeby pokazywala sie w ktoryms z rogow ekranu niezaleznie od rozdzielczosci?

Winamp nie jest cały czas aktywny tylko jest zawsze na wierzchu. Powinieneś użyć fsStayOnTop. Jeżeli jednak jest kilka takich programów, a chcesz, żeby twój KONIECZNIE był na wierzchu to oprócz tego ustawiaj WindowsPos i podawaj wartość zawsze na wierzchu (więcej w WindowsSDK).

Co do rogów to używaj Left i Top formy, żeby ustawić pozycję i Screen.Width i Height żeby odczytać aktualną rozdzielczość.--Jest jeszcze jeden błąd ... :)

Apel: Piszcie w tematach o jaki język programowania chodzi np. : [Delphi], [C++], itp.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1