String -> object

0

Czy jest jakiś sposób aby ze stringa zrobić object o tej samiej nazwie?
Chodzi mi dokładniej o klase o nazwie np. Mohikanin , która zaiwera jakieś zmienne i formę. Następnie dostaję jakąś wiadomość z Socketa o treści 'Mohikanin Cześć' i teraz chcę się odwołać do formy z klasy mohikanina .
Jakieś pomysły?--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

jeśli chcesz zamienić jaką kolwiek zmnienną na inną np. string(s) na pchar(c) to piszesz
c:=pchar(s);

myśle, że tu tę bedzie działało
inaczej jest z integerem ponieważ jeśli zamieniamy integer na string np. chcesz aby na edit1.text
wyświetlić jakąś syfrę. Delhi wtedy normalnie bierze tą 5 i wyświetala odpowiednią jej cyfrę.--Rexo pozdrawia !!!!!!!

0

Albo źle sformułowałem pytanie albo pleciesz od rzeczy rexo....--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

0

Nie wiem czy ci o to chpdzi, ale jest chyba cos takiego jak FindComponent, podajesz nazwe i mash odnosnik do tego komponentu. Jesli nie, to rzeczywiscie zle sformulowales pytanie... :))))--Delphi 4

Skysh The God, Your Slave

0

Dobrze sformułowałem pytanie bo o to chodziło. Dzięki Skysh !--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0