Kursor w TEdit...

0

W jaki sposób w TEdit po wpisaniu textu i naciśnięciu ENTER'a, usunąć kursor (aby nie mrygał) ? Dzięki bardzo za odpowiedz {hello} --Pawlik67
Zapraszam :-)
www.vebso.pl
UŻYTKOWNIK 9969489

0

Kursor ma byc niewidoczny w obrebie calej formy?
Jesli tak to w ten sposob - w OnKeyPress

if Key = #13 then
ShowCursor(False);

0

{browar} Dzięki--Pawlik67
Zapraszam :-)
www.vebso.pl
UŻYTKOWNIK 9969489

0

ale pawlikowi chyba nie chodzilo o kursor myszy:))--Vroc
&ltDelphi Knight&gt

0

Dokładnie, Vroc... ;)
Chodzi mi o kursor w TEdit. Jak go wygasić po wprowadzeniu danych i naciśnięciu np.: Enter'a ?
--Pawlik67
Zapraszam :-)
www.vebso.pl
UŻYTKOWNIK 9969489

0

Pawlik67 napisał:
Dokładnie, Vroc... ;)
&gtChodzi mi o kursor w TEdit. Jak go wygasić po wprowadzeniu danych i naciśnięciu np.: Enter'a ?

procedure TForm1.Edit1KeyPress(Sender: TObject; var Key: Char);
begin
if key=#13 then
begin
key:=#0; *usuwa dzwiek
Panel1.SetFocus; * lub DowolnyInnyKomponentNaFormie.SetFocus
end;
end;--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

0

Dzięki za chęć pomocy
{brawo}
Znalazłem {hello}
ShowCaret(Handle) *uaktywnia kursor klawiatury w TEdit
HideCaret(Handle) *ukrywa w/w kursor
:-) --Pawlik67
Zapraszam :-)
www.vebso.pl
UŻYTKOWNIK 9969489

0

Pawlik67 napisał:

&gtHideCaret(Handle) //ukrywa w/w kursor

No ale jesli uzytkownik bedzie chcial wrocic do danych, to musisz dac znow ShowCaret. Wiec jesli przewidujesz mozliwosc powrotu, to chyba moja metoda lepsza:))))--Pawel {Delphi 6 Personal}

Po pierwsze: naciśnij F1

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1