[delphiX]Podziękowania dla ziombera :-))

0

cześć...chciałbym podziękować serdecznie ziomberowi który zrobił kurs o delphiX. Szukałem w necie kursu ale nigdzie nie znalazłem (może za słabo szukam). Mam delphiX od kilku tygodni i ciężko jest mi się uczyć. Ale powstała stronka http://republika.pl/resportgql/kurs/ &lt/a&gt i cały mój problem rozwiązała :-)) Ziomber w kursie nicnie zmieniaj tzn.. chodzi mi o to żebyś nie usuwał artykułów. Nie będę miał nic przeciwko jeżeli będziesz je dodawał :D. Chciałbym też zapelować do innych osób aby opisały jakiś komponent albo coś cikawego i umieściły go na stronce ziombera (o ile on się zgodzi) to tyle :-))..jeszcze raz dzięki ziomber za kurs :-)..na razie-- !! POZDRAWIAM !!
!! Zmienilem nick z poczotkujocy na Gilbert !!
!! Bo tamtet mial niedozwolone znaki !! :-)
!! Czy kiedys wam doruwnam ? !!
!! na pewno nie :(:) !!

0

hehehe powinienes zrobic to mailem :)--||===

0

Ale dalej nie wiadomo, jak załadować w czasie działania programu plik *.bmp do tdximagelist ;(---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles napisał:
Ale dalej nie wiadomo, jak załadować w czasie działania programu plik *.bmp do tdximagelist ;(

hehehe
kratka: TDXImageList;

kratka.items.Add;
kratka.Items[0].Picture.LoadFromFile('stop.bmp'); :D--||===

0

Ziomber,masz ukryte talenty dydaktyczne. Fajnie napisane - nie jest dużo ale jasno i jednoznacznie.
Może jeszcze jakiś kursik ,np nieco jaśniej o WinAPI ?
--Pzdr.
W.

0

No thx :))))

teraz co do winapi jezeli chcesz robic w delphiX za pomocą win api to lepiej nie!!! exe tyle samo zajmuje co z fromą i nnymi komponętami! :] więc po co?

jeszcze do podziekowan :)
Jak chcecie dodawajcie wlasne artykuly o delphiX :] ale pierw wyslijcie mi je zipem na mial'a a ja jue umiezcze...
Kursów nie będę usuwał ale będę je poprawiał bo wciąż są błędy!!!!!!
A dodawać kursy to też będę robił... no na razie tyle :)

0

co do błędow Ziombera.To dzięki moim uporczywym gadaniem kilka blędow zostalo porawione.Ale juz troche sie nauczylem :) --Początkujący w Delphi zadaje duzo pytan

0

&gthehehe
&gt kratka: TDXImageList;
&gt
&gtkratka.items.Add;
&gt kratka.Items[0].Picture.LoadFromFile('stop.bmp'); :D

Fajnie, tylko że to nie działa. Nie wywala żadnego błędu, ale potem nie chce rysować.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles napisał:
&gtFajnie, tylko że to nie działa. Nie wywala żadnego błędu, ale potem nie chce rysować.

Bo to laduje do imagelista :)

Kratka.items[kratka.items.count].draw(dxdraw.surface,0,0,0); //hehehe

--
||===

0

O tym akurat też pomyślałem, właśnie jak dam draw, to nie działa.---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

0

thenkles napisał:
O tym akurat też pomyślałem, właśnie jak dam draw, to nie działa.

Niemozliwe :(
Mi to dziala!!

Moze nie zrobiles :
kratka.DXDraw:=DxDraw;

bo mi to naprawde dziala!!--||===

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1