[delphiX] wyświetlanie obrazka..

0

mam takie coś :
unit Unit1;

interface

uses
Windows, Messages, SysUtils, Variants, Classes, Graphics, Controls, Forms,
Dialogs, DXDraws, dxclass;

type
TForm1 = class(TForm)
DXDraw1: TDXDraw;
DXImageList1: TDXImageList;
DXTimer1: TDXTimer;
procedure DXTimer1Timer(Sender: TObject; LagCount: Integer);
private
{ Private declarations }
public
{ Public declarations }
end;

var
Form1: TForm1;

implementation

{$R *.dfm}

procedure TForm1.DXTimer1Timer(Sender: TObject; LagCount: Integer);
begin
DXImageList1.Items.Items[0].Draw(dxdraw1.Surface,0,0,0);
DXDraw1.Flip;
end;

end.
i chcę aby wyświetlił mi się orazek...
ale on się nie wyświetla ..co mam zrobić aby on się wyświetlił?
obrazek który ma się wyświetlić mam wrzucić do katalogu z programem czy jak ?
pomóżcie z góry wielkie dzięki...-- !! POZDRAWIAM !!
!! Zmienilem nick z poczotkujocy na Gilbert !!
!! Bo tamtet mial niedozwolone znaki !! :-)
!! Czy kiedys wam doruwnam ? !!
!! na pewno nie :(:) !!

0

ZIOMBER wrzucil na serwer kurs DelphiX pewnie bedzie tam jak to zrobic :-)--pozdrawiam PEDROS {hello}

Szukasz pomocy - najszybsza na ircu
#4programmers.net

Masz cos ciekawego. Napisz gotowca:
http://www.4programmers.net/delphi/gotowce/index.php?action=create

Delphi 6 Personal.

0

No tak śa dwie przyczyny tego:
ale pierw osyłam na linK:
http://www.resportgql.republika.pl/kurs/must.html

jeżeli nie pomoże to znaczy, że możesz mieć rysunek, jednokolorowy i wartość w dximagelist dla tego obrazka jest ustawiona na trnasparent = true;

ale moze jest inny problem ale nie sprawdzałem kodu

0

thx..ziomber już działa...-- !! POZDRAWIAM !!
!! Zmienilem nick z poczotkujocy na Gilbert !!
!! Bo tamtet mial niedozwolone znaki !! :-)
!! Czy kiedys wam doruwnam ? !!
!! na pewno nie :(:) !!

0

Byc może musisz wybrać w OI dla DXImageList właściwość DXDraw na DXDraw1.

0

Szeb napisał:
Byc może musisz wybrać w OI dla DXImageList właściwość DXDraw na DXDraw1.

Zapozno :)--||===

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1